Няма да пращаме войници на границата с Турция

OFFNews 18 септември 2015 в 12:36 3215 2

Не се налага изпращане на армейски части на българо-турската граница. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата на министрите по пътна инфраструктура, която се провежда край Варна, цитиран от Фокус.

С изказването си премиерът влезе в противоречие с главния секретар на МВР и министъра на отбраната Николай Ненчев. Вчера МВР обяви, че премиерът е разписал план, според който до края на седмицата на границата трябва да бъдат разположени до 1000 военни. Според Костов още вчера там са пратени 60 души. Днес Николай Ненчев обясни, че на границата има 130 военни.

Премиерът посочи, че Министерство на отбраната и армията са в пълна готовност при ескалиране на бежанската ситуация на българо-турската граница веднага да реагират и да разположат войници.

Повечето от нелегалните емигранти нямат избор. „Отзад е ятаган – отпред е оградата”, заяви Борисов. Той уточни, че не може да говори от името на 27 премиери на страни-членки на ЕС, но беше категоричен, че в сряда съюзът трябва да вземе окончателно и приемливо решение за справяне с бежанската криза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!