Назначават още 10 инспектори в Агенция "Медицински одит"

OFFNews Последна промяна на 02 ноември 2016 в 12:51 3922 0

С изменения в Устройствения правилник на Изпълнителна агенция „Медицински одит” се увеличава числеността на агенцията от 68 на 78 щатни бройки.

Увеличението е заради нарасналия обем дейност на Агенцията, свързана най-вече с проверки относно медицинското обслужване. На ИА „Медицински одит” се възлага и извършването на медицински експертизи от органите на съдебната власт, съобщиха от правителствената пресслужба.

Функциите на Агенцията са разширени с измененията в Закона за лечебните заведения , като са й възложени дейности, свързани с процедурата по издаване на разрешения за лечебна дейност.

С приемането на Наредбата за критериите и реда за избор на лечебни заведения за болнична помощ, с които Националната здравноосигурителна каса сключва договори, на Агенцията е възложено допълнително да извършва проверки на лечебните заведения преди сключване на договори с НЗОК.

В резултат на приемането на постановлението ще бъде осигурена възможност за укрепване на кадровия потенциал на агенцията, за да не се допуска забавяне в работата й, породено от нарасналия обем дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови