Народното събрание ще работи събота и неделя, другата седмица започва ударно

Ружа Райчева 15 декември 2023 в 15:57 1374 0

Парламентарният звънец

Снимка БГНЕС/Архив

Парламентарният звънец

Следващата парламентарна седмица ще започне ударно с извънредно заседание в понеделник от 10 часа, на което ще бъдат обсъдени изграждането на два нови блока на АЕЦ "Козлодуй", изключениието за България по отношение на санкциите върху руския петрол, както и бюджетите на НЗОК и Държавното обществено осигуряване.

Освен това две парламентарни комисии ще заседават през почивните дни тази седмица - комисията по конституционни въпроси в събота от 13:00 и комисията по бюджет и финанси в неделя от от 13:30.

Във вторник ще има още едно извънредно заседание, отново от 10 часа, депутатите ще обсъждат на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на България.

В програмата за работата на парламента в понеделник беше заложено изслушване на министъра на културата Кръстьо Кръстев, на регионалното развитие Андрей Цеков, както и на председателя на Държавната агенция за метрологичен надзор Евгени Симеонов - и тримата по повод демонтажа на ПСА.

Отделно от това трябваше и премиерът Николай Денков да отговаря на въпроси за позицията на България за предстоящите заседания на Европейския съвет. И двете точки в крайна сметка отпадат от дневния ред на НС за другата седмица.

Първоначално бе предвидено и двете извънредни заседания да започнат в 10 часа, а не както беше предвидено - от 13 часа.

Вчера и днес пленарните заседание се провалиха - вчера заради бойкот от страна на опозицията заради демонтажа на ПСА и конституционни промените, а днес - заради отсъствието на парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!