Над 2300 души не достигат в БДЖ и НКЖИ

OFFNews 12 септември 2023 в 11:30 714 0

Георги Гвоздейков

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Георги Гвоздейков, министър на транспорта

Около 1260 души е недостигът на кадри в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) и 1100 души в Български държавни железници (БДЖ). 

Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на учредителния конгрес на Федерация на транспортните синдикати в централата на КНСБ.

За последната година са напуснали по около 800 души от всяка от двете компании. Трябва спешно да бъдат взети мерки за подобряването на условията на труд в сектора. Една от правилните стъпки е модернизацията, коментира министър Гвоздейков. В

транспортния сектор работят много хора, като само в БДЖ и НКЖИ са заети около 20 000 души, посочи той. Целта е работещите в транспорта да имат по-добри условия на труд и достойно възнаграждение, коментира още той Гвоздейков.

Според него геополитическата обстановка създава възможности за огромни инвестиции в инфраструктура, която е свързана с транспортния сектор.

"Работим усилено с Гърция и Румъния, работим в посока да изградим нова инфраструктура за автомобилен и железопътен транспорт, връзка с пристанищата и летищата, което ще създаде възможност за повишаване на нивото на условията на труд и развитието ни като общество."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!