На опашка: Ваня Григорова чака Нинова да я одобри като кандидат за кмет на София

На СДС им бяха нужни години и няколко лидера, за да потънат в политическото небитие. БСП ще бъде ликвидирана еднолично, заяви Петър Витанов

OFFNews 11 септември 2023 в 10:15 3220 1

Петър Витанов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Петър Витанов

На СДС им бяха нужни години време и няколко лидера, за да потънат в политическото небитие. БСП ще бъде ликвидирана еднолично, коментира в социалните мрежи евродепутатът Петър Витанов след вчерашното заседание на Националния съвет на БСП. 

На него партията одобри 138 кандидат-кметове, както и листи за общински съветници. Сред одобрените имена обаче липсва Ваня Григорова за кандидат-кмет на София. Решението за нейната и други кметски кандидатури се отлага до следващата събота.

Като причина за липсата на Григорова в списъка от БСП посочиха, че коалиционните партньори не са посочили свои представители в листата за общински съветници, както и че председателят на БСП - София Иван Таков отсъства от заседанието, съобщи БНР.

Като кандидат-кмет БСП издига Пенчо Милков в Русе, Донка Михайлова в Троян, Владимир Москов в Гоце Делчев. За Шумен - Христо Христов. В Сливен кандидат-кмет отново ще е Кольо Милев.

Местната организация издигна областния управител от служебните кабинети Минчо Афузов, но на Националния съвет правомощията на общинския председател на БСП - Сливен Атанас Делибалтов бяха прекратени, а номиран за кмет отново бе Кольо Милев.

"Помните ли оня стар виц, в който песимистът казал „По-зле от това не може да бъде“, а оптимистът му отговорил „Може, може...“. Вчера мнозинството в Националния съвет на БСП подкопа дъното на собственото си късогледство, за да доведе партията до още по-голям позор, макар и да изглеждаше, че такъв е невъзможен", написа във Фейсбук Петър Витанов.

Според него никога преди в партията не се е случвало подобно потъпкване на демократичността. Той заявява, че е имало подмяна на решенията на редица местни организации за предстоящите избори.

„В Сливен местните организации масово подкрепиха за кандидат-кмет Минчо Афузов, който се ползва с огромно доверие в града и имаше всички шансове за победа. Ръководството обаче спусна собствена кандидатура, с която загубата е гарантирана“, коментира Витанов.

Той пише, че нова вълна млади членове на партията, сред които Михаела Грабева и бившия председател на младежкото обединение Вероника Делибалтова, са подали заявления за напускане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

1

alfakentavur

11.09 2023 в 10:39

"Никога преди не се е случвало подобно потъпкване на демократичността"

Сигурно не е. В БСП и БКП даже никога изобщо не се е случвало потъпкване на демократичността.
 
X

Да помогнем на украинските деца!