Московски: Оставката ми е в джоба, но няма причина да я връчвам сега

OFFNews 29 януари 2018 в 20:21 5685 1

"Оставката винаги си я нося в джоба и за мен не е проблем да я подам, но в момента не виждам основания за отправяне на квалификации и тези, които са неверни".

Това заяви на извънреден брифинг в МТИТС днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Брифингът е в отговор на пресконференцията на БСП днес, "в която са отправени неверни твърдения спрямо министерството и колегите ми и ултиматум към мен, който не знам как да приема", коментира Московски.

Благодарение на БСП беше затворен последният завод за ремонт на локомотиви в България. В поръчката за подвижния състав сме заложили изграждането и оборудването на нов завод за ремонт на локомотиви, каза той.

Московски заяви, че през 2009 г. задълженията на БДЖ са били в размер на 850 млн. лева, а към днешна дата са 330 млн. лева. Същата била тенденцията и при оперативните загуби на дружеството - през 2009 г. те възлизат на 68 млн. лева, а днес са 15 млн. лева.

„Това показват числата, те са видими, дружеството се стабилизира“, твърди министърът.

„Няма как финансовите показатели на едно дружество - при тежка корупция, както твърдят колегите от опозицията - да се подобряват. Или при управлението на БСП тя е била чудовищна, за да генерират такива дългове и загуби на дружеството, или твърдението, че ние не се справяме добре, не е вярно. Могат да кажат: ние бяхме много корумпирани, съсипахме дружеството, доведохме го до технически фалит, или другото: браво колеги, вие се справихте по-добре“, коментира Московски.

„Сметната палата вече е в БДЖ и извършва проверка в дружеството от три месеца - който се интересува от данните, може да се запознае с тях като тя приключи“, добави той.

Ивайло Московски разпореди да бъде закрит футболният отбор, "за да бъда затворена темата и да престанат спекулациите около нея."

Половината от футболния отбор не са служители на БДЖ, не е ползвана и една стотинка от дружеството, твърди изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров. Единственото общо било името на отбора - "Локомотив".

Що се отнася до работното време - няма нито един тренировъчен ден в работно време. Спортува се след работно време и в събота и неделя, категоричен бе Владимиров.

"В БДЖ няма нито кухи длъжности, нито фиктивни заплати", каза Владимиров.

Служителят, отправил заплахи в телефонен разговор, който бе разпространен в публичното пространство, е отстранен от работа, съобщават от пресцентъра на министерството на транспорта. „Въпреки че не познавам човек, който като говори по телефона, си записва разговорите“, коментира по темата Московски.

По отношение на темата ДАИ министърът отбеляза, че е показателно дали има и дали е имало политически чадър в структурата.

„В моя мандат има най-голям брой арестувани и уволнени служители, докато за сравнение - при управлението на БСП няма нито един“, категоричен бе Ивайло Московски.

"Уволненият днес началник на областен отдел „Автомобилна администрация“ - София е представил фалшив болничен, като това е доказано след експертиза на министерството на здравеопазването, а към момента се оспорва и вторият болничен лист за истинност" - съобщават още от пресцентъра на министерството на транспорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews