Москов: Ако ДПС е част от вземането на решения, РБ няма да е

OFFNews 22 декември 2014 в 16:58 7048 13

Петър Москов

Безкрайно ясно е, че ако ДПС е част от вземането на решения, Реформаторският блок няма да бъде и аз ще се оттегля от поста си. Това заяви пред bTV здравният министър д-р Петър Москов.

Съставянето на това мнозинство, компромисите, които всяка от политическите партии направиха, беше в името на определени цели. Една от тези цели беше ДПС да бъде изолирано от механизмите на властта, защото това е политическата сила, която доведе до срастването на властите. Затова нарушаването на споразумението, решения, които са свързани със съмнения в обществото, че зад реалното, публичното мнозинство стои нещо друго, те са във вреда не на мнозинството, а във вреда на възможността България наистина да направи смислени крачки към бъдещето, посочи Москов по повод това, че ДПС подкрепи спорната поправка на ГЕРБ за национализацията на пенсиите.

Тук не е въпросът. ДПС може да подкрепя, когато си намери за добре и може да подкрепя някакви смислени неща. Ние не говорим за това да вменяваме на ДПС мнение, подчерта Москов.

По повод изказването на Радан Кънев, че е видял удовлетворение в очите на Делян Пеевски след гласуването на поправката, Москов коментира: „Няма как да няма удовлетворение в лицето на Делян Пеевски при положение, че коалиционното управление, което ги оставя извън възможността да влияят върху икономиката, политиката и медийната среда в България търпи критика, търси дисбаланс заради определени решения. Те затова са доволни ДПС. Разпадането на това мнозинство, всъщност, е победа на ДПС“.

Как да не са доволни от ДПС, след като има напрежение в мнозинството. На кого правим услуга по този начин – да попитам и ГЕРБ, да попитам и патриотите, да попитам и собствените си приятели от РБ? Правим услуга на ДПС. Правим услуга на тези, заради които хората стояха на улицата, за да се махнат. Защо го правим е вече отделен въпрос. Пак казвам: използването на това, че министър-председателя на България и председател на ГЕРБ беше извън страната, за да прокарва определени неща, е лоша практика и аз знам и вярвам ,че това ще спре, каза здравният министър.

По думите му Реформаторският блок ще направи всичко възможно решенията в коалицията да се вземат публично и след ясно обсъждане, а не безпричинно и ненадейно. Нямаме причина нито Радан Кънев, нито Бойко Борисов, нито Валери Симеонов, нямаме причина да радваме ДПС, че толкова трудното им изтласкване от властта може да бъде компрометирано. Пак ви казвам: сблъсъка на публично ниво между ГЕРБ и РБ в този случай е кошмар за всеки един десен избирател в момента, защото те знаят каква е алтернативата, категоричен е Петър Москов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!