Quantcast

Москов: Ако ДПС е част от вземането на решения, РБ няма да е

OFFNews Последна промяна на 22 декември 2014 в 16:58 6206 13

Петър Москов

Безкрайно ясно е, че ако ДПС е част от вземането на решения, Реформаторският блок няма да бъде и аз ще се оттегля от поста си. Това заяви пред bTV здравният министър д-р Петър Москов.

Съставянето на това мнозинство, компромисите, които всяка от политическите партии направиха, беше в името на определени цели. Една от тези цели беше ДПС да бъде изолирано от механизмите на властта, защото това е политическата сила, която доведе до срастването на властите. Затова нарушаването на споразумението, решения, които са свързани със съмнения в обществото, че зад реалното, публичното мнозинство стои нещо друго, те са във вреда не на мнозинството, а във вреда на възможността България наистина да направи смислени крачки към бъдещето, посочи Москов по повод това, че ДПС подкрепи спорната поправка на ГЕРБ за национализацията на пенсиите.

Тук не е въпросът. ДПС може да подкрепя, когато си намери за добре и може да подкрепя някакви смислени неща. Ние не говорим за това да вменяваме на ДПС мнение, подчерта Москов.

По повод изказването на Радан Кънев, че е видял удовлетворение в очите на Делян Пеевски след гласуването на поправката, Москов коментира: „Няма как да няма удовлетворение в лицето на Делян Пеевски при положение, че коалиционното управление, което ги оставя извън възможността да влияят върху икономиката, политиката и медийната среда в България търпи критика, търси дисбаланс заради определени решения. Те затова са доволни ДПС. Разпадането на това мнозинство, всъщност, е победа на ДПС“.

Как да не са доволни от ДПС, след като има напрежение в мнозинството. На кого правим услуга по този начин – да попитам и ГЕРБ, да попитам и патриотите, да попитам и собствените си приятели от РБ? Правим услуга на ДПС. Правим услуга на тези, заради които хората стояха на улицата, за да се махнат. Защо го правим е вече отделен въпрос. Пак казвам: използването на това, че министър-председателя на България и председател на ГЕРБ беше извън страната, за да прокарва определени неща, е лоша практика и аз знам и вярвам ,че това ще спре, каза здравният министър.

По думите му Реформаторският блок ще направи всичко възможно решенията в коалицията да се вземат публично и след ясно обсъждане, а не безпричинно и ненадейно. Нямаме причина нито Радан Кънев, нито Бойко Борисов, нито Валери Симеонов, нямаме причина да радваме ДПС, че толкова трудното им изтласкване от властта може да бъде компрометирано. Пак ви казвам: сблъсъка на публично ниво между ГЕРБ и РБ в този случай е кошмар за всеки един десен избирател в момента, защото те знаят каква е алтернативата, категоричен е Петър Москов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.12 2014 в 23:01

едно нещо не мога да разбера, що за прост народ сме.Колко години трябва да минат в мизерия за да разберем, ча всички досега съществуващи партии са произлезли от една единствена БКП, това всеки нормален човек трябва да го е разбрал.Комунистите никога не са падали от власт.Никой не предава властта без бой. ДС е юмрука на БКП. ДС никога не е вземала самостоятелни решения без знанието на висшето партийно ръководство.

23.12 2014 в 18:40

Като подкрепящ ГЕРБ смятам, че д-р Москов е абсолютно прав. И че сътресенията в коалицията трябва да я направят по-здрава. За да бъдат БСП и ДПС далече от властта.

23.12 2014 в 12:43

дпс не трябва в никакъв случай да влиза отново в управлението на БЪЛГАРИЯ , това е анти БЪЛГАРСКА патрия !!!

22.12 2014 в 21:57

№ 9- ти да не би да си клонингът на трола на ББ "Антон"?1985 пъти до сега съм обяснявала на гербарските "тролове",че гЕрб е фалшивата дясна партия ,която успешно беше създадена от бившата/настояща ДС.Това ако разберете нататък ще ви стане ясно защо децата на ДС ,гЕрП и ДС/с П в средата/си помагат толкова усърдно,а ще си помагат и за напред.Така,че РБ имат тежката задача да водят битка срещу децата на ДС.А дали ще успеят да наложат почтеност в управлението и дали ще успеят да направят реформите в тази тежка ситуация предстои да видим...

22.12 2014 в 20:32

VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

ФОРМЕН ДСБраст .....

- Министър "КОЙ" >

въпросното недоклатено Леке
е очеваден пример за Кресливо Костовашко Недоносче.

Така с Кресливост на всяка цена
> се подменят ценности и става една

безкрайна => ДСБрастия > Made in Лаборатория Дръгалевци.

22.12 2014 в 20:03

dada - и РБ се омазаха - то не бяха трикове, то не бяха министри "на нещо".
Единственно радан остана, ама и той почна по бойковски - почна да ги разтяга преди да е свършил нещо конкретно

22.12 2014 в 19:46

Ня кои нереализирали се типове ,като получат полюция и мислят, че са станали мъже . И се почва - мишко, паляк, смешник ...А всъщост са си същите пиклювци с цапани гащи.

22.12 2014 в 19:21

Тиквочев си ги опитоми Деформаторския Блок и Паричния Фронт, и сега те са в НЕГЛАСНА КОАЛИЦИЯ с ДпС.

Само че, надават по някой и друг вопъл, колкото да не е без хич, САМО ЗА ПАРЛАМА.

Не само, че няма да оттеглят подкрепата си за първа Частна Банкянска, но и ще подсобничат на мутро-милиционерската шайка до последно, ЗА НЕ ИЗПУСНАТ КОКЪЛА.

22.12 2014 в 18:20

Minko, прав си, но има един нюанс. В момента РБ не позволяват тази зависимост да се осъществи. ББ е отдавна зависим от Доган, но докато РБ са в управлението, той не може да си осъществи своите планове с ДПС. За това и Москов предупреждава, че ако ББ продължава така нагло да взима важните решения с ДПС, значи си го заявява в прав текст, че няма нужда от реформи, а от Пеевски.

22.12 2014 в 17:57

Смешник, д(п)с отдавна дърпа конците на боко