Млади ГЕРБ-ери тролвали нета, дори самозапалване било повод за агитация

OFFNews Последна промяна на 02 април 2015 в 08:50 12006 34

Противно на предизборните заявления на представители на ГЕРБ, членове на младежката организация на ГЕРБ са били мобилизирани да влязат в ролята на интернет тролове преди последните парламентарни избори. Те манипулирали в коментари под сайтове, обявявайки ГЕРБ за най-великата партия. Писали са дори доклади, с които са отчели "работата си", били са и похвалени за огромната си активност от координатора.

Това показа разследване на bTV, излъчено тази сутрин.

Младите партийци са били насочвани от координатор, изпращал указания от имейл с потребителско име gogotovictory. Активист на име Митя съветва младите партийци да пишат коментари по два пъти на ден, от личните си Фейсбук профили или от фалшиви. 

Едната посока на коментарите - често написани с доста пунктуационни грешки - е проГЕРБ, а другата - срещу нейните "врагове" - Мая Манолова, Николай Бареков.

"ГЕРБ №9 това е истината!!!", пише един.

"Правителството на ГЕРБ беше единственото, което се грижеше да остави нещо след себе си, а не да остави фалирала банка...", допълва друг.

Троловете са си позволили дори да оцветят политически и в полза на ГЕРБ коментари за трагичния случай, при който жена се самозапали пред президентството.

"Коментираме, че е лудост като се случи подобно нещо и започваме да се говори за ГЕРБ", пише в указанията. Троловете трябва да подчертават, че самозапалването е станало пред президентството, а не пред централата на ГЕРБ.

Сайтовете, под които има най-много "тролски" коментари, са "ПИК", "Фактор" и "Блиц" - съответно 81, 49 и 40, където са били отразени най-много изявления на Бойко Борисов и Цветан Цветанов и е имало най-много положителни публикации за ГЕРБ, установила журналистическата проверка.

След добре свършената работа интернет троловете получили и благодарствено писмо "от името на целия щаб".

Националният предизборен щаб на ГЕРБ се ръководеше от Цветан Цветанов. Зам.-председатели на щаба бяха Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.04 2015 в 14:04

Под мен е писал най-дейният трол на герб в offnews. Антончо. Речникът му е злобен и вулгарен като на шефчето му Тиквичка. Тонка ходи да те накърми Боко с големите си гърди в Мола.

02.04 2015 в 23:47

Драскайте си колкото искате Костококовчета, ама само Драгалевския Манго и Пипонестия му племенник, ги хванаха с фактурите как плащат на трол-фирмата на Оля Маркес де Кернадес.

ФАКТ.

ПП1
Впрочем, каквото и да направи Кюнеца все го хващат, защото е ТЪП като галош.

ПП2
Гледам, че се е появил и Костокока с йероглифно изписаното "ЛАПАМ ПИШКИ".

02.04 2015 в 23:25

Абе така и не ми казахте по колко сторинки/копейки/цента ви плащат на пост?

02.04 2015 в 23:19

Станчева №24,
не произнасяй името ми с тия уста с която си лизала задника на Драгалевския Мангал.

02.04 2015 в 22:47

Митя звучал много руски,
Че то кой не знае че Б(Г)ойко е путиново куче. Както е извесно кучетата не лаят господарите си както и Б(Г)ойко лоша дума по путинов адрес не е рекъл

02.04 2015 в 21:42

Те герб ако имаха ядро от реални симпатизанти нямаше да се нуждаят от тролове. Много купен вот ей!

02.04 2015 в 21:13

Много тъпи герберастчета...
Изключително елементарно ги хванаха, то бива дебилчета, ама и един мейл не могат да опазят! Сигурно ръководителят им се казва доц. Лъчезар Мозъков.

02.04 2015 в 20:56

Тролването трябва да се преследва от закона.

02.04 2015 в 19:51

"Млади ГЕРБ-ри тролвали нета" - О.К., но те единствените набедени ли са, или просто репортажа на бТВ, както и тази статия, имат за главна цел именно игнорирането на сходните дейности от маса други партии, да не говорим пък за българските руснаци, или рускобългарските "националисти", направлявани, подпомагани и финансирани директно от друга държава, което в крайна сметка пак си е един вид "тролене в нета"?!? Още малко и кутевчетата ще се превърнат в херувимчета!

За протокола: симпатизант съм на РБ и ДСБ, в частност!