Младежът, който хвърли банкноти по Гешев: Не можем да разчитаме опозицията да ни свърши работата

OFFNews Последна промяна на 15 октомври 2020 в 10:07 4790 1

Не можем да разчитаме опозицията да ни свърши работата и да зададе на главния прокурор важните за страната ни въпроси. Той не разрешава и на журналистите да го правят. Затова предприехме този радикален метод. 

Това обясни 24-годишният активист на Да, България Константин Ангелов, който хвърли фалшиви банкноти по Иван Гешев на изслушването му в парламентарната правна комисия. Младежът е влязъл в сградата на Народното събрание с журналистическа карта от сайта "Не новините". Той беше избутан от охраната, веднага след като хвърли банкнотите с лика на премиера Бойко Борисов. Ангелов твърди, че е получил заплашителен жест от пресаташето на прокуратурата Веселин Иванов.   

Вчерашната акция срещу Гешев е била планирана от "доста време". "От три месеца очакваме да разговаряме с Иван Гешев, който упорито отказва да отговори например защо прокуратурата не разследва случая "8-те джуджета" - показателен за начина на функциониране на правосъдната ни система. Защо прокуратурата не разследва чекмеджетата на Борисов. Банкнотите, които хвърлих по Иван Гешев, бяха препратка към тези чекмеджетата, пълни с пачки евро. Дори и прокуратурата да прави някакво разследване, то не е фокусирано към това как Борисов се е снабдил с тези банкноти и кюлчета злато", обясни Ангелов пред бТВ.

"Прокуратурата не се занимава с друг важен проблем - приватизацията на Булгартабак. Вместо това Гешев постоянно говори за някаква паралелна държава, олигарси и криминален преход. В делото за КТБ не се споменава нито веднъж името на Делян Пеевски. КТБ не е единичен случай. Ако го забравим, той ще се повтори и всичко ще платим ние", допълни Константин Ангелов.   

Според него Гешев предпочита да не се разхожда в София "като достоен човек", а да прави показни пиар акции по села и паланки, където няма кой да му противоречи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

300

1

гоуемио

15.10 2020 в 12:12

Иди в Германия да хвърлиш банкноти по главния прокурор и ще разбереш що е развита демокрация и правов ред!!!
Лайно недосрано!!!