Мирослав Иванов обвини Костадинов във фашистка пропаганда

Ружа Райчева 31 май 2023 в 09:40 3648 0

Мирослав Иванов в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Мирослав Иванов в парламента

Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната" обвини Костадин Костадинов във фашистка пропаганда, след като лидерът на "Вазраждане" призова ПП да "признаят" пред избирателите си, че ще направят Майдан с насилие.

Костадинов направи декларация от трибуната на Народното събрание, в която обяви "Продължаваме промяната" за национални предатели и каза, че най-доброто решение на ситуацията би било да се отиде на нови избори. 

Той призова ПП да излязат пред хората и да им кажат кои са "посолството" и "посолствата", за които се е говорило в записа на национално събрание на ПП, разпространен от вече независимия депутат Радостин Василев. Костадинов коментира вчерашния протест срещу президента Румен Радев, в който се присъединиха депутати от ПП-ДБ. Според него за ПП е важно някой друг да взема решенията, за да може България да не съществува като държава:

"Нека кажат на избиратели си следното нещо: "Ако България продължи да съществува като държава, ние ще направим Майдан и ще има насилие." Защото това нещо се чу вчера, нека бъдат така добри да го кажат на избирателите си."

По време на протеста обаче се чуваха призиви за оставката на Радев, както и скандирания "Тук не е Москва" и "Радев е слуга на Путин". В декларацията си Костадинов каза още, че ПП не е партия, а "организирана престъпна група, която защитава чужди интереси" и е заплаха за националната сигурност на България. 

Мирослав Иванов от ПП взе думата с процедура към председателя на Народното събрание Росен Желязков:

"Апелирам да прекъсвате всякакви опити за фашистка пропаганда, които се правят отстрана на "Възраждане". Никой не дава право на г-н Костадинов да прави квалификации, на когото и да е."

Зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев се развика "Шпионин, шпионин", а към него се присъединиха още няколко депутати от групата му, които викаха "Предател!". Наложи се Росен Желязков да прекъсне заседанието за 10 минути. 

След почивката обаче ситуацията продължи, защото Мирослав Иванов продължи с ново изказване. Той каза, че това дали някой е национален предател може да се установи само от съда и никой няма право в тази зала да прави такива обвинения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика