Министърът на правосъдието освободи шефа на затворите

OFFNews Последна промяна на 14 март 2017 в 15:59 6059 1

Министърът на правосъдието освободи шефа на затворите в България

Със заповед на министъра на правосъдието Мария Павлова, главен комисар Гергана Георгиева е освободена от заеманата от нея длъжност главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Мотивите за отстраняването са несъвместимост с изискванията за назначаване на длъжността и необходимостта за професионален стаж не по-малко от 10 години в местата за лишаване от свобода, службите за сигурност или в МВР. За временно изпълняващ длъжността е назначен старши комисар Свилен Цветанов, досегашен заместник главен директор на дирекцията.

От заеманата длъжност и.д. директор на дирекция „Българско гражданство“ е освободена и Марияна Асенова. Образувано е дисциплинарно дело за изясняване на фактите и обстоятелствата относно допуснатите от Марияна Асенова нарушения на служебните задължения, констатирани в доклади за извършена проверка от Инспектората по чл.46 от Закона за администрацията от държавния служител. Дисциплинарният съвет на Министерството на правосъдието е образувал делото срещу Асенова в качеството ѝ на главен експерт в дирекцията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12009

1

Nik68

14.03 2017 в 16:11

Въобще като някакво болестно състояние им е да уволяняват и назначават. Хора мили, вие сте служебно /временно/ правителство.