Минчев отговори на Трифонов: Ако някой не идва на коалиционни съвети, това е ИТН

OFFNews 17 май 2022 в 12:38 2768 0

Никола Минчев

Снимка parliament.bg

Председателят на Народното събрание Никола Минчев

"Ако някой не идва на коалиционни съвети, това са най-често от ИТН, Слави Трифонов съответно не е идвал", заяви пред журналисти председателят на Народното събрание Никола Минчев, цитиран от БТА.

Вчера лидерът на "Има такъв народ" се появи с поредна фейсбук публикация с критики към мандатоносителя - "Продължаваме промяната". Трифонов заяви, че ПП "нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната".

Според Никола Минчев в коалицията има диалог, а критиките за липса на такъв са неоснователни.

Председателят отчете, че се появяват червени линии, които се преодоляват и винаги е намиран баланс. По думите му този процес ще продължи.

Той коментира и евентуалното искане на вот на недоверие към правителството от опозицията. 

"Това е нормална процедура. Ако преценят да внесат вот на недоверие, ще го разгледаме, няма нищо притеснително в една законова процедура", допълни още той.

Минчев коментира и последните социологически проучвания, които регистрират спад на доверието към парламента. Според него някои от обещаните ключови реформи трябва да бъдат забързани.

"По този начин ще покажем, че наистина действаме и това, което сме обещали, ще го направим - това очакват гражданите от нас. Ние направихме някои стъпки като закриване на спецправосъдието, предстоят още и вярвам, че когато ги предприеме и се видят реалните резултати, това ще върне доверието в институцията."

Никола Минчев съобщи, че най-късно в началото на юни ще бъде внесен в НС законопроектът за КПКОНПИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови