Миков: Не помня Деница и Волен да са заявявали официално посещение в Куба

OFFNews Последна промяна на 11 декември 2013 в 15:08 2501 11

Михаил Миков. Снимка: БГНЕС
Михаил Миков. Снимка: БГНЕС

 

"Не си спомням да са ми давали официално заявление." Така председателят на Народното събрание Михаил Миков отговори на въпрос дали "Атака" са подали заявление за официално посещение в Куба.

„Не си спомням да са ми давали официално заявление. Не съм и правил проверка, за да мога да отговоря с точност. Получавам много заявления”, казва Миков в отговор на въпроси от журналисти и цитиран от "Фокус".

Всяка парламентарна група била в правото си да прави контакти, в това число и международни.

На въпрос дали е нормално депутатите да са в Куба, когато в пленарна зала се гласува Законът за държавния бюджет за 2014 г., Миков заяви: „Всеки сам избира поведението си. Въпрос на лична отговорност”. 

От думите на председателя на НС така и не стана ясно в крайна сметка на какво посещение са били Волен и Деница в Куба и кой е поел разходите за него.

Отговаряйки на въпросите за Деница Гаджева и Волен Сидеров, които бяха в Куба на рождения ден на Гаджева, Миков изведнъж прехвърли темата към посещението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по същото време бе в Израел.

„Всяка парламентарна група е в правото си да прави контакти, в това число и международни. Каквито преценят. Видях тези дни, че друг лидер беше в Израел, пък никой нищо не ми е съобщавал”, коментира председателят на парламента. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2013 в 17:48

Обаче излиза интересно - някой лъже, без значение е кой от двете партии. За едните - всичко е ясно и официално, за другия "фактор": амии, не мисля, че зная дори за какво точно ме питате.
Предположение І - др. Миков утре ще се сети, че е забравил някаква важна подробност или проклетата деловодителка/секретарка/контактьорка не е осведомила навреме.
Предположение ІІ : това е било неофициално официално посещение, по линията група за приятелство, ама нещо нямало достатъчно депутати от ДПС+БСП (кворум) затова не му отдали официално обявяване.
Предположение ІІІ : Ами чакаме пресцентъра на една парламентарна партия с вкус към екскурзиите, да ни каже опорната точка за ползата от пътешествието, и да я обясним ...

11.12 2013 в 16:26

Пуделът май вече става ненужен на баклуците.

11.12 2013 в 15:41

Червените си купиха двама от герб,а може и само под наем да им ги е дал Борисов,но ми се струва,че почват да намазват ските на АТАКА и да ги пускат по пързалката

11.12 2013 в 15:31

На Сидеров може да са му платили с рубли и той е отишъл да ги менка при брадчедите от "Острова на свободата".
Другия път да заведе Гадже- то/ва на Марс да се пекат, там няма папараци със сигурност.
*ама му стара, как един читав политик няма по нашите земи, да се огледаш в него поне за кумова срама!!!

11.12 2013 в 15:30

Усещам някаква злонамереност в изказването на миков. Какво ли си мисли. "Аз всеки ден на работа да ме замерят с домати а нашия пес волен си пече дупето :D"

11.12 2013 в 15:30

Тоя не помни какво е пил снощи

11.12 2013 в 15:30

Дали не беше среща с Натаняху, а?