Миков: Какво остава? Москов да заколи някой на "Света Неделя"?

OFFNews Последна промяна на 28 март 2016 в 21:11 4375 10

"Да вкараш забранени ваксини, да въведеш разделяне на здравни пакети - какво още трябва да направи Москов, да заколи някой човек на "Света Неделя" ли, че да си тръгне?"

Това каза лидерът на БСП Михаил Миков пред бТВ по адрес на здравния министър Петър Москов. Социалистът за пореден път призова Москов да си подаде оставката. "Ако той не си събере чуковете, ще трябва заедно с Борисов да си ги събират", добави Миков.

По думите му протестът на лекарите е справедлив. Според него реформата в здравеопазването е кошмар за пациентите.

„Досега има избор на лекар, който се заплаща, а сега Москов е предвидил да се избират санитари и сестри, за да се съберат още пари от хората, които иначе си плащат здравната вноска. По-добре да приключи тази агония“, каза още лидерът на БСП.

Миков каза още, че всеки вот на недоверие към правителството, който опозицията инициира, се внася срещу премиера Борисов, който е пряко отговорен за случващото се в отделните сектори, а не срещу определен министър. „БСП е сериозна опозиция и ще подкрепи по-скорошното приключване на това правителство“, добави той.

Според него управляващата коалиция унищожава България и целият кабинет е слаб.

Според него и външната политика на правителството заслужава вот на недоверие. „Никога българо-руските отношения не са били на такова равнище и то заради „великия принос” на настоящия министър. Бихме подкрепили вот на недоверие срещу правителството на Борисов за външната политика“, коментира Миков.

Той е на мнение, че вот на недоверие заслужава и правителствената политика в областта на образованието – учениците не знаят по какви учебници ще учат, учителите нямат стандартите, а наближава следващата учебна година. 

Миков добави, че състоянието на сектор „Сигурност“ също е лошо. „И тук правителството заслужава недоверие. Предложенията в никакъв случай не могат да се нарекат реформа“, заяви той.

Лидерът на БСП коментира и предстоящият избор на председател на БСП, като зави, че приема всички номинации, които е получил.

„Да си председател на БСП явно е престижно място, щом има 17 кандидати. В крайна сметка Конгресът ще реши“, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.03 2016 в 12:03

Мошенниците в бяло на съд и отнемане на лекарските права до живот за територията на Р. България!

29.03 2016 в 11:36

Наглоста на комустите край няма.
Точно ти дърт пияницо да приказваш за убийства и Света Неделя заедно показва много добре що за боклуци сте всичките из тази умираща партийка.

Ако спиртосананата ти глава "случайно" не знае, чети.
https://edinzavet.wordpress.com/2009/04/14/svnedelia-victim/

До убйствата в Париж това ваше творение боклук, беше терористичния акт с най много загинали в Европа...

29.03 2016 в 11:12

БКП щото вече заколи 200 българи и то баш на Света Неделя.... Аре пръждосвайте се при Дявола, който ви е нацвъкал, изроди!

29.03 2016 в 11:07

На твое място, Миков, бих си траял по въпроси, които не разбирам. Ако искаш да ти обясня, как пръстовият отпечатък, ако софтуера се направи като хората, не само няма да затрудни, а ще облекчи работата на лекарите, ела да ти обясня - тези неща ги разбирам в детайли за разлика от всички "експерти", които досега са се изходили по въпроса.
А що се отнася до опозицията - БСП може и да стане сериозна опозиция, ако си избере сериозен лидер.

29.03 2016 в 11:02

Приятелю Миков, като си опозиция, не трябва непременно на всяко бяло нещо да каъваш, че е черно.
Това, че лекарското съсловие, което по корумпираност си оспорва първенството с полицейското, толкова много скача срещу Москов за мен е сигурен признак, че той е на прав път. Най-големият трън в задника им е пръстовият отпечатък и мога да ви обясня защо - защото сега ще трябва не само да отчитат профилактични прегледи, а и да ги извършват. Ха да видя, как един общопрактикуващ лекар, дето се е нагушил с 3000 пациента и така си докарва по 4-5 хиляди лева на месец, ще прегледа 3000 човека на година физически, а не по документи. Между другото, аз лично не съм стъпвал при доктора си поне от 5 години - не ми се мисли, какво ще установя, ако се поинтересувам, дали са ми правени профилактични прегледи през това време.

29.03 2016 в 10:42

M'чи той ще го направи с анестезия, да ни писка и пак нема да си оди

Аз съм прост и вий сти прости затуй се разбираме ве

29.03 2016 в 10:23

"Анонимни чиновници и лекари" се договорили... Вижте това в днешния OFF, както и "поетапният протест" на "лекарите". Ех, Миков, Миков...

29.03 2016 в 10:02

Миков...Моля те стига излагане. Толова пък да да сте безидейни и да нападате по този левашки начин. Просто е срамно.

28.03 2016 в 21:58

"БСП трябва да признае, че извърши библейски грях. България през годините на комунизма се изграждаше с много твърдост, с много страдание, с много мъка и разбити съдби. На хората взеха земята, добитъка, занаятите им, работилниците, парите, разселиха ги, набутаха ги по лагери. Цялата тази маса беше смляна, притисната. И накрая какво се оказа - дойдоха децата на тези, които биха и притискаха различно мислещите, и започнаха да приватизират, станаха най-богатите и днес назидателно ни учат на морал. Това е библейският грях и историята ще го докаже. БСП толкова е загубила рефлекс, че не можа да реагира на това унизително състояние."
Кольо Парамов във Фактор

28.03 2016 в 21:33

Мирише на селски казан от тук!