Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Миков: Какво остава? Москов да заколи някой на "Света Неделя"?

OFFNews 28 март 2016 в 21:11 4917 10

"Да вкараш забранени ваксини, да въведеш разделяне на здравни пакети - какво още трябва да направи Москов, да заколи някой човек на "Света Неделя" ли, че да си тръгне?"

Това каза лидерът на БСП Михаил Миков пред бТВ по адрес на здравния министър Петър Москов. Социалистът за пореден път призова Москов да си подаде оставката. "Ако той не си събере чуковете, ще трябва заедно с Борисов да си ги събират", добави Миков.

По думите му протестът на лекарите е справедлив. Според него реформата в здравеопазването е кошмар за пациентите.

„Досега има избор на лекар, който се заплаща, а сега Москов е предвидил да се избират санитари и сестри, за да се съберат още пари от хората, които иначе си плащат здравната вноска. По-добре да приключи тази агония“, каза още лидерът на БСП.

Миков каза още, че всеки вот на недоверие към правителството, който опозицията инициира, се внася срещу премиера Борисов, който е пряко отговорен за случващото се в отделните сектори, а не срещу определен министър. „БСП е сериозна опозиция и ще подкрепи по-скорошното приключване на това правителство“, добави той.

Според него управляващата коалиция унищожава България и целият кабинет е слаб.

Според него и външната политика на правителството заслужава вот на недоверие. „Никога българо-руските отношения не са били на такова равнище и то заради „великия принос” на настоящия министър. Бихме подкрепили вот на недоверие срещу правителството на Борисов за външната политика“, коментира Миков.

Той е на мнение, че вот на недоверие заслужава и правителствената политика в областта на образованието – учениците не знаят по какви учебници ще учат, учителите нямат стандартите, а наближава следващата учебна година. 

Миков добави, че състоянието на сектор „Сигурност“ също е лошо. „И тук правителството заслужава недоверие. Предложенията в никакъв случай не могат да се нарекат реформа“, заяви той.

Лидерът на БСП коментира и предстоящият избор на председател на БСП, като зави, че приема всички номинации, които е получил.

„Да си председател на БСП явно е престижно място, щом има 17 кандидати. В крайна сметка Конгресът ще реши“, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews