Михалев за раздора в ДСБ: Една групичка, която не получи позиции, търси да ни навреди с помощ отвън

Борисов падна от власт, защото ДБ взе нещата в свои ръце, заяви депутатът от "Демократична България"

OFFNews 10 януари 2023 в 15:25 2865 5

Стоян Михалев в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Стоян Михалев в пленарната зала

Нямаме вътрешно напрежение в ДСБ. Това е симулация - да изглежда, че имаме. (...) Това е една групичка, която не получи позициите, за които се бореше в партията. Сега търси някакъв начин, очевидно подпомагана с логистика и отвън - тя си го прави вероятно за свое лично отмъщение, но отвън ги ползват като хора, които да свършат някаква работа, ако могат нещо да навредят. Това никога досега не се е получавало.

Това заяви пред БНР депутатът от "Демократична България" (ДБ) Стоян Михалев, който е и член на Националното ръководство на ДСБ, след като вчера четирима настоящи и един бивш член на ДСБ поискаха председателят ген. Атанас Атанасов да бъде изключен от партията. В жалба, адресирана до съпредседателя на ДБ Христо Иванов и евродепутата Радан Кънев, те обявиха Атанасов за "воденичен камък" - не само за ДСБ, но и за цялата коалиция.

Михалев е на мнение, че ГЕРБ се опитват да вкарват клин не само в коалицията ДБ, но и между ДБ и "Продължаваме промяната" (ПП), обясни той. По думите му обаче това не се отразява по никакъв начин на коалицията и ДСБ са в "изключително добри отношения" с "Да, България" и със "Зелено движение".

"Борисов падна от власт, защото ДБ взе нещата в свои ръце и направи така, че Борисов повече да не се върне на власт. Сменяха се, появяваха се други партии, но ДБ беше през цялото време в този процес. ДБ не се променя в тази посока - да възспира връщането на човека от "Банкя", на когото много му се услажда да разполага с общите пари на българските данъкоплатци", заяви депутатът.

Според Стоян Михалев ГЕРБ се опитват да разединят ДБ и ПП, които "много добре си партнират". Той е на мнение, че Атанасов е сериозна пречка за "милиционерското крило в ГЕРБ", защото те си правят планове за връщане във властта.

"Една част от ГЕРБ много показно се държат като апостоли на Сатаната. Някаква преторианска гвардия, която трябва да пази на всяка цена Борисов, и ако може, да го върне обратно във властта. Затова те са готови на всичко. Как точно в този момент започнаха да говорят за тези проблеми в ДСБ, когато се връща вторият мандат? Странна синхронизация на събитията", отбеляза той.

Депутатът подчерта, че всичко това се прави, за да се насаждат вътрешноелекторални разделения сред сините избиратели. От ДСБ стоят твърдо зад приоритетите, представени от Христо Иванов, каза още Стоян Михалев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

4

Джендо Джедев

10.01 2023 в 21:02

Краско,

В сравнение с вашите Шиши и Баце е направо фиданка! :D

Дай да те видим и теб, сигурно си като Аполон, а? :D

934

1

демократ2022

10.01 2023 в 15:37

Не ми е най-приятния Стоян Михалев, но в случая е напълно прав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!