Експерти: Делян Пеевски държи сектора „Сигурност“

OFFNews 17 януари 2015 в 09:40 19412 10

Димо Гяуров

Делян Пеевски държи сектора „Сигурност“. Това заяви пред Нова телевизия бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров, който заедно с Методи Андреев от ГЕРБ и експерта по национална сигурност Николай Радулов коментира в ефира на Нова телевизия показните убийства от последните седмици.

Цялата държава е оплетена във финансови интереси, които протичат и през сектора „Сигурност“, посочи Гяуров.

Не съвсем ДПС държи този сектор. ДПС държи сектора „Сигурност“ по-косвено. Истината е, че олигархията го държи и конкретно Делян Пеевски, каза той.

Очевидно нещо куца в сектора „Сигурност“. И това не се установява само с убийствата през последните седмици. Грабежите са ежедневие. От септември 2012 г. Всяка нощ горят коли в цялата страна. Това е една епидемия, която органите на реда не могат да спрат, допълни Николай Радулов.

По думите на Радулов основната причина за показните убийства, станали през последните седмици, е, че престъпният свят се е успокоил, че няма да получи наказание, което е свързано и с настоящата власт.

Само за две седмици станаха няколко показни убийства. Преди дни в Пловдив беше застрелян Димитър Стоянов-Лудия. В понеделник пък с пет куршума беше убита Татяна Стоянова - началник на кабинета на пазарджишкия кмет.  Преди две седмици пък бяха убити предприемачът Митко Дамянов и съпругата му Надежда.

Според него са необходими промени в управлението на сектора, в това число смяна на шефа на ДАНС и на главния секретар на МВР.

Това трябва да са нови хора, смели хора, необременени с политическо минало, експерти, коментира и Методи Андреев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!