Експерти: Делян Пеевски държи сектора „Сигурност“

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2015 в 09:40 18859 10

Димо Гяуров

Делян Пеевски държи сектора „Сигурност“. Това заяви пред Нова телевизия бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров, който заедно с Методи Андреев от ГЕРБ и експерта по национална сигурност Николай Радулов коментира в ефира на Нова телевизия показните убийства от последните седмици.

Цялата държава е оплетена във финансови интереси, които протичат и през сектора „Сигурност“, посочи Гяуров.

Не съвсем ДПС държи този сектор. ДПС държи сектора „Сигурност“ по-косвено. Истината е, че олигархията го държи и конкретно Делян Пеевски, каза той.

Очевидно нещо куца в сектора „Сигурност“. И това не се установява само с убийствата през последните седмици. Грабежите са ежедневие. От септември 2012 г. Всяка нощ горят коли в цялата страна. Това е една епидемия, която органите на реда не могат да спрат, допълни Николай Радулов.

По думите на Радулов основната причина за показните убийства, станали през последните седмици, е, че престъпният свят се е успокоил, че няма да получи наказание, което е свързано и с настоящата власт.

Само за две седмици станаха няколко показни убийства. Преди дни в Пловдив беше застрелян Димитър Стоянов-Лудия. В понеделник пък с пет куршума беше убита Татяна Стоянова - началник на кабинета на пазарджишкия кмет.  Преди две седмици пък бяха убити предприемачът Митко Дамянов и съпругата му Надежда.

Според него са необходими промени в управлението на сектора, в това число смяна на шефа на ДАНС и на главния секретар на МВР.

Това трябва да са нови хора, смели хора, необременени с политическо минало, експерти, коментира и Методи Андреев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.01 2015 в 15:54

Татяна Стоянова е убита заради лакомия, който се е опитваш да прави някакъв бизнес в Пазарджик и се е сблъсквал с нея знае за какво става въпрос и какви са първите думи при влизане в кабинета й.

Хич да не се опитват да пробудат версията, че убийството е с лични мотиви...

17.01 2015 в 14:10

Драги ми професор балкански, мил човеко, боклуко червен, от 70 години на власт са все едни и същи червени боклуци и мародерствата и убийствата са техен специалитет, та напоследък нищо ново под слънцето. Приятно е да се разбере, че КГБ - БКП - ДС ибриците и гьотверените имали шопар за чорбаджия, това е за робската рая, това трае, това си желае, червена кочина с "елит" лакоми, ненаситни и разгонени свине и шопари. Дали успелия шопар е лидер и всред наркодилърите по света и колко още му остава, а?

17.01 2015 в 12:53

Eми все пак убийствата зачестиха точно когато ГРОБаджиите дойдоха на власт, както и при предишният им мандат. Винаги, когато когато Първа Частна Банкянска се настани в управлението и започва разчистване на сметки с мутренски методи и опити да се смени ръководството на сектор "Сигурност" преди изтичане на мандатите. Тиквочев иска навсякъде да настани свои хора, само че този път шефовете в ДАНС и МВР не са много склонни да вдигнат бяло знаме, както направиха техните предшественици в предишния мандат.

17.01 2015 в 12:29

Г-н Методи Андреев,

Дали е възможно да Ви препоръчам да се стремите и вие да изглеждате като депутат -демократ на нормална европейска държава.
Тази сутрин, казахте в ТВ изява, че една одиторска фирма "подавала" информация за една банка. Правото на преценка е ваше, коя информация ще наречете вярна и кой невярна, аз ви обръщам внимание, че одиторите не подават никаква информация. Не изготвят и не публикуват информация.
Не сте длъжен да разбирате една много специфична материя, която е извън специалността Ви, но е добре да бяхте се консултирали. Все пак, става въпрос за фирма, чиито авторитет е изключителен в целия свят и заслужава да не бъдем небрежни, до степен, че да не знаем, с какво се занимава.
Това е поредното ви изказване срещу тази точно фирма, което надвишава по степен на агресивност, останалите гласове, които се чуват в същата посока. За да не оставяте впечетление, че изпълнявате лобистка поръчка, е редно да направите опровержение, например на пълната лъжа, че съпругата на г-н Искров работи в същата тази фирма. Това беше казано от вас в друго ваше ТВ изявление.
Каква може да е тази лобистка атака, в която волно или неволно се включвате? Ами може да е от конкурентите, например. Запознайте се с материалите в пресата за т.н. "личен одитор на Д. Пеевски" и ситуациите с конфликт на интереси, когато ръководената от нея също голяма одиторска компания работеше в същата банка, но след поставянето й под надзор. Да не излезе, че сте увлечен в една акция на КОЙ.
Може и от други посоки да е атаката - например оправдаването на БНБ за щетите, които е причинила преди и по време на квестурата, може да мине само през обвиненията към външните одитори с цел да се измести датата на обезценка на активите.
Това по някакъв начин е изгодно и за изпълнителната власт - ако бъде принуден одиторът чрез заплахи и санкции да си оттегли доклада, това би намалило съдебните искове срещу БНБ, респективно държавата.
И моля, погледнете документите, с които са наложени финансовите санкции срещу Икономедия. Нито една от тях не е свързана с публикации за същата банка, както вие казахте, а с казуси за други дружества.

17.01 2015 в 11:57

И резултата: “NATO’s Mafia Ally: The Strategic Consequences of Bulgarian Corruption,” Comparative Strategy 33, No. 3 (2014): 287-298,
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01495933.2014.926760

17.01 2015 в 11:21

@El Comandante
Най-малко трябва да ходи забулен, че да не ни страхува. И да, който се опита да го нарисува, все ще го обиди.

17.01 2015 в 10:59

Не само "Сигурност", а най-вече "ВЯРА" защото българските муслимани виждат в негово лице ПРОРОКА!

17.01 2015 в 10:29

Аман от "патриоти" и "специалисти",които срещу хонорари ни казват неща,които и децата знаят.А те са едни от реалните виновници,които докато оглавяваха такива стратегически важни служебни постове в държавата НЕ НАПРАВИХА НИЩО ,а се страхуваха като мишки и бездействаха.Защо не обявят лично гладна безсрочна стачка, в знак на протест ,тези хрантитутници?

17.01 2015 в 09:58

Как мислите, дали изображенията на Пеевски трябва да бъдат премахнати в учебниците и книгите на Оксфорд?

И ако да, няма ли това да е дипломатически конфликт?

17.01 2015 в 09:57

Вързано прасе - мирно село!