Местан: Срамувам се вместо вас, г-н президент!

Има основание за импийчмънт на Радев, гласят ни правителство с фашистко участие, твърди лидерът на ДОСТ

OFFNews Последна промяна на 06 април 2017 в 16:19 8508 8

Президентът Румен Радев е инициирал противоконституционни изменения в закони, които на практика лишават над един милион български граждани в чужбина от право на глас. Това преминава всякакви граници и е абсолютно основание за импийчмънт. Това се казва в позиция на лидера на партия ДОСТ Лютви Местан.

"ДОСТ ще е виновна и за юлската жега, и за есенния дъжд. Защо? За да се оправдае политическата перверзия – Кабинет с фашистко участие. Но и това няма да спре ДОСТ. Обратно – ще я направи още по-силна, защото е най-ярката опозиция на тази гавра с милиони български граждани демократи, сред които най-засегнати ще бъдат представителите на малцинствата", заявява лидерът на партията останала с малко под 3 процента на изборите на 26 март.

Ето и цялата позиция на Местан:

Парламентарните избори минаха, а страхът от ДОСТ, вместо да отслабва, расте. Това е страх от изградената представа за ДОСТ като универсално зло риск за националната сигурност. Националсоциалистическата пропаганда, която продуцира този образ, заприлича на патологичния лъжец, който е толкова упорит в лъжите си, че и сам започва да се бои от тях:

ДОСТ е партия на Ердоган;

ДОСТ е българско продължение на АКП;

Чрез ДОСТ Р Турция се намесва пряко във вътрешната политика на България;

ДОСТ е ислямистка партия, проводник на „неоосманизъм“ и пр.

Не вярвам обаче да става въпрос за патология. Дори съм убеден, че президент, премиер, служби и партийни лидери са наясно с истинската същност на ДОСТ, която няма нищо общо с по-горе изредените митове. Тогава защо е тази истерия ?! . . .

Отговорите са много и до един са неоспоримо верни.

1.Става въпрос за най-обикновен краен национализъм, който скъсва със своите латентни форми и се проявява в неподправен, примитивен националсоциализъм.

2.Крайното отрицание на ДОСТ представя зле признания за силата на 6-месечната партия, която в Обединение ДОСТ разби социологическите прогнози за вот от 0,3 до 0,9 % и спечели над 140 000 гласа, от които едва 100 479 бяха формално признати.

3.Монополът на удобното ДПС е безвъзвратно разбит. Прокремълските сили в България са на път да загубят най-ценния си политически капитал, който години наред разделяше българската нация и осигуряваше управление на тяхното БСП.

4.Страхът е от смелата защита на идентичността – име, език, религия, култура, с които ДОСТ, за разлика от ДПС, няма да прави компромиси срещу корупционни интереси. Да го кажем по-просто, за разлика от ДПС, ДОСТ не може да бъде контролирана от ретроградните сили в българското общество. Още по-малко от олигархията.

5.Най-вече страхът е от откровено натовския и европейски профил на ДОСТ. Ето тук ги стяга съветският чепик.

С ДОСТ и с истинските десни сили в Народното събрание България ще е друга. Няма да са възможни управленски модели с участие на фашисти, които имат за цел изваждане на България от НАТО (въпрос №2 по Решетников).

Службите и дворцовите агенции вече са докладвали, че ДОСТ е припозната като алтернатива на ДПС и влиза в следващия Парламент с над 6 % от гласовете само в България. С политиката си ДОСТ вдъхва кураж и самочувствие на истински равноправни граждани и ДПС повече не е в състояние да „търгува“ с техните гласове. Няма как от анализа им да е убягнал фактът, че цели 20 % от избирателите на ДОСТ са младежи на възраст от 18 до 30 години, което я прави най-младата партия. О ужас! Освен това в Платформата на ДОСТ повярваха и знакови фигури на българската демокрация като Евгений Михайлов, Георги Боздуганов, дисидента Петър Бояджиев и др., които проповядват градивната концепция за модерния граждански патриотизъм.

Ето защо агресията срещу ДОСТ ще продължи. Ще се разработват нови стратегии за служебно елиминиране. Сараите са по-удобни просто защото са под контрол. А може би вече самите сараи упражняват контрол и дават поръчки на държавните институции.

Какво да очакваме?

Удобни наемници с академически звания всяка сутрин ще бълват лъжи, че в Кърджали имами агитират за ислямистката партия ДОСТ, без някой, в т.ч. и службите, да е в състояние да приведе дори един пример за подобно нещо. Последното изследване на Алфа рисърч е категорично – в България няма почва за радикален ислям. Ще говорят за купуване на гласове от 100 до 200 евро, а истината е, че ДОСТ е единствената партия, която не купи нито един глас. ДОСТ ще е виновна и за юлската жега, и за есенния дъжд. Защо? За да се оправдае политическата перверзия – Кабинет с фашистко участие. Но и това няма да спре ДОСТ. Обратно – ще я направи още по-силна, защото е най-ярката опозиция на тази гавра с милиони български граждани демократи, сред които най-засегнати ще бъдат представителите на малцинствата.

Затова побързаха да извадят най-мощното си генералско оръдие – президента Радев, който с мотив „Да спрем злото ДОСТ“ е инициирал противоконституционни изменения в закони, които на практика лишават над един милион български граждани в чужбина от право на глас. Това преминава всякакви граници и е абсолютно основание за импийчмънт. Конституцията повелява Президентът да олицетворява единството на нацията, а идеите на Радев, въплътени в проектозакон, не просто разединяват нацията, а водят до остракиране на значителна част от нея. Отнетият вот е отнета духовна връзка с Родината, равносилно на отнето гражданство. Това е последното нещо, което приляга на обединителя на нацията.

Срамувам се вместо Вас, г-н Президент! За съжаление, няма как да подам оставката Ви вместо Вас, г-н Радев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12009

8

Nik68

07.04 2017 в 09:10

Този може да си мисли, че говори красиво, но и това не може да прави качествено. Няма как д скрие за сложните и неразбираеми фрази чуждополклонничеството. Но бе разконспириран и стигна до никъде на изборите. Имаше шанса да се пробваш бай Местане. Не успя. Садай и се срамувай, самобичувай, самонавивай, но не ни занимавай със себе си. Та ти не си шеф на партйка, която заслужава дори субсидия. Така че по смисъла на закона си Бай Никой.

22092

7

Стефан

06.04 2017 в 19:07

Бе, там е работата, че за съжаление не са. И няма да станат, докато не се забрани гласуването в турция, и не се криминализират действията на чуждите агенти на влияние.

9780

6

Перко

06.04 2017 в 18:55

Журналистите нямат ли теми, че ни занимават с Местан. И той и ДОСТ вече са минало

22092

5

Стефан

06.04 2017 в 18:26

местане, ти трябва да се срамуваш най-много от съществуването си.

8212

4

terorero

06.04 2017 в 17:35

Душица е Местан. Вчера е паднал от Марс в БГ политиката и няма вина за нищо:)))
Абе приятелю. Колко години беше председател на ДПС? Ти ли сега ще ми говориш за мафия и политическо двуличие?? Няма значение какво казваш защото знаем за кого работеше и как се гавреше с хората докато беше пръв приятел на Сокола. Никаква жал за теб. Нека хората да знаят, че изберат ли пътя на мафията, път назад няма!

11508

2

Бухльо

06.04 2017 в 16:32

Хади мистанчо, ходи се скрий в твоето посолство и стига оригиналничи, не хваща дикиш.

8076

1

elbarbudo

06.04 2017 в 16:24

Марш в турция да миеш гъза на шефа си!