Мария Габриел все пак ще се срещне с лидерите на ПП-ДБ

OFFNews 11 май 2023 в 19:18 2294 4

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Среща ще има.

Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел все пак ще се срещне с лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Това се посочва в писмо на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, изпратено до Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов, Христо Иванов, Владислав Панев, Настимир Ананиев и Константин Бачийски.

Срещата ще се проведе утре от 17часа в зала "Запад" на Народното събрание.

"Надяваме се, че настоящото писмено уведомление на всички лидери на Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" ще гарантира присъствието им", посочва в писмото си Десислава Атанасова.

Вчера, след като ГЕРБ-СДС официално предложиха Мария Габриел за премиер, възникна сериозно разногласие между ГЕРБ и ПП-ДБ за датата и часа на срещата с кандидата за премиер.

В 19:33 ч. от пресцентъра на ПП-ДБ изпратиха съобщение до медиите, в което съобщиха, че срещата с ГЕРБ се премества за петък, за да могат да се включат и лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

Малко след 21 ч. пресцентърът на ГЕРБ обаче отговори, че очакват лидерите на ПП-ДБ в 10 ч. в четвъртък, както и че в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев.

"Очакваме, че при 7 партии и 77 НПО има лидери, които са в България и могат да участват в срещата, която първоначално приеха!", написаха от ГЕРБ. 

Въпреки отказa на ПП-ДБ да присъства на срещата с ГЕРБ, представители от партията на Бойко Борисов все пак се появиха в зала "Запад" в парламента и демонстративно зачакаха ПП-ДБ.

След три минути Десислава Атанасова видя в отсъствието на представители на новата коалиция "демонстрация на несериозната и неуважително отношение". На срещата, която трябваше да води, кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел така и не се качи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

4

Wenc

12.05 2023 в 09:27

В 17:00 ще обявят коалицията ППДБ-Герб. И всички сектанти ще са в ступор.

4638

3

Того

12.05 2023 в 06:03

Поредното мюре на Престъпника.

-1395

2

AlexT

11.05 2023 в 21:40

2..И всички ТЕ- и верни слуги на кремъл !! Не го забравяйте ..Време е истинските, нормални граждани, да реагираме от първия им ден- на власт !! България потъва дълбоко с тези начело ...

-1395

1

AlexT

11.05 2023 в 21:38

Добре е да се ЗНАЕ :
Мафиотът Доган подкрепя другия мафиот- Боко , да не бъде осъден за МИЛИАРДИ разхищения и кражби , ПРИсвоявания, за да си имаме днес десетки МУЛТИмилионери, откраднали Вашите пари и парите от ЕС ,управлявайки ви !!
И искат и още, и още ! НЕнаситна е МАФИЯТА герб, бсп и дпс ...
Добре е да се знае: БСП /бкп начело с другарката нинова ПРИКРИВА КРИМИТО Боко и неговите кражби, разхищения , за да се докопат другарите от БСП/БКП ,пак до държавния бюджет, да подрепят масовия убиец- путин , да крадат и присвояват , както са крали и преди !! Комунисти, алчни, нагли , криминални ...И в добавка, един чалгар ,опростачил много млади ,с простотиите си, песните си, просташките текстове , държането си , за да стане „фактор” и той в политиката !? Простащина на власт ..И тези искат пак да ви управляват, тази измет алчна, нагла и безскруполна !!
И всички ТЕ- и верни слуги на кремъл !! Не го забравяйте ..Време е истинските, нормални граждани, да реагираме

 
X

Да помогнем на украинските деца!