Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Манолова обеща ревизия на парите за Автомагистрали ЕАД, Монтажи ЕАД и за кафяви медии

OFFNews 11 януари 2021 в 13:55 1798 0

Лидерът на Изправи се.БГ Мая Манолова обеща ревизия на това какви публични пари са отишли за медиите, обслужващи властта. Това обяви тя по време на посещението си в Благоевград днес.

Според нея българският данъкоплатец трябва да знае колко му струва използването на кафяви медии от правителството.

"Подложена съм на безпрецедентна атака от сайтове, близки до Борисов и ДПС. Затова миналата седмица заведох 6 искови молби и съдя тези кафяви канали, защото това не са медии, за 300 000 лева. Занапред за всяка клевета и лъжа ще има гражданско дело. Надявам се това да постави някаква граница на помията, която изливат по политическите опоненти на ГЕРБ. Всъщност е много странно официозът на един премиер да е сайт като ПИК. Там с предимство се предоставя информация, мнения и становища на властта. Също така в момента, в който обявих кандидатурата си за местните избори, излизаха по 16 статии на ден, коя от коя по-долни, кални и вулгарни.  На това просто трябва да му се сложи точка, иначе България ще продължи да стои на 111-о място по медийна свобода", каза Манолова.

Лидерът на Изправи се.БГ обеща и още две мащабни ревизии - на Автомагистрали ЕАД, които получиха над 3,5 милиарда лева без обществена поръчка от управляващите и на Монтажи ЕАД. Последната фирма бе инжектирана с 1 милиард лева, с които трябваше да се ремонтират язовири, но изразходването на средствата потъна в гъста мъгла.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!