Quantcast

Манолова: 600 избиратели са регистрирани в трафопост в с. Бело поле

OFFNews Последна промяна на 27 октомври 2020 в 13:02 4247 0

В благоевградското село Бело поле има 600 избиратели, регистрирани в трафопост. 

За фалшивите гласоподаватили алармира председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова във фейсбук. 

Реално в селото живеят около 600 души, в него обаче има 8874 регистрирани по постоянен адрес, които могат да гласуват на предстоящите парламентарни избори, обясни Манолова.  

Вчера на работна среща с „Отровното трио" и „Има такъв народ" решихме да защитаваме честността на изборите. Ще създадем мрежа от наблюдатели в близо 12 хил. секции в страната за следващите избори и ще имаме истински данни кой къде живее. Ще има санкции за тези, които са „активирали" мъртвите души да гласуват и за тези, които не са посочили адрес на местоживеене, каза още председателят на „Изправи се.БГ". 

Тя призова кметът на Бело поле от ВМРО, областният управител от ГЕРБ и кметът на Благоевград, независим, но подкрепен от БСП, да почистят списъка с мъртви души. 

Благоевградска община води по мъртви души - вместо реалните около 70 хил. души, които живеят тук, по списъците са 115 хил. души. В областта е масова практика вписване в списъците на граждани от Северна Македония. Същите практики има в Рилци, Бистрица, Кюстендилско и в София, каза още Манолова и допълни, че по данни на експерти има над 1.2 млн. мъртви души в избирателните списъци. 

За ГЕРБ мъртвите души са добре, защото могат да бъдат "активирани" за изборите, подчерта Манолова.

От „Изправи се.БГ" предлагат преброяването на населението от НСИ да бъде направено през януари и февруари и да се използва за гарантиране честността на изборите. Да има графи за българите, които живеят зад граница, защото не е нормално 2 млн. души в чужбина да са в избирателните списъци в България. Основните стъпки за подобряване на изборния процес е изчистване на мъртви души от списъците, допълни Манолова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !