Мая Манолова: ГЕРБ въведоха ред в инхауса и парите отидоха в чекмеджето на Борисов

Ангел Марковски 10 ноември 2021 в 19:31 2223 1

Снимка Архив

Стана ясно от къде се пълнят чекмеджетата на премиера Борисов - от автомагистралите. Това заяви Мая Манолова във включване на живо във фейсбук профила си. Тя смята, че 12 години държавата и хората са били слепи и не са виждали от къде се краде. "В "Автомагистрали" от 80 млн. лв за изграждане на пътна отсечка, 60 млн. лв. се отклоняват. Превеждат се на фирми на социално слаби лица, на криминално проявени, след което се теглят кеш", припомни тя.

Според Манолова тези пари отива за купуване на гласове и за чекмеджетата на премиера и за това не са ни качествени пътищата.

"Досега живяхме в едно управление инхаус и сега видяхме къде е хаосът. Хаосът е там, където е чекмеджето на бившия премиер Борисов. Той си беше направил един добър ред в инхауса, така че потоците от отклоняване от изграждането на пътищата да се насочват към чекмеджетата на приближените на властта и на самият премиер."

Според Манолова е очевидно, че със сигурност има близка до властта банка, а службите си затваря очите, за да стане възможно изтеглянето на 60 млн. лв. в брой. "За да бъде завършена далаверата, е необходима банка, но и застрахователни компании, близки до премиера Борисов", каза още Манолова. Тя припомни, че авансовите плащания за "Автомагистрали" 1,4 млрд. лв. не са обезпечени с нищо освен със застрахователни полици. Манолова призова вътрешният министър Бойко Рашков да отиде в КФН и да провери как са издавани полиците.

Всички тези разкрития ще продължат в следващия парламент, зарече се Манолова. 

Избори 2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!