Крум Зарков: Търсим подкрепа от всеки гражданин, за да реализираме нашата програма

OFFNews Последна промяна на 12 февруари 2017 в 13:15 2857 4

„Програмата ни е напълно изпълнима – имаме нужда от подкрепата на българските граждани, за да я реализираме и всички да се убедят в нейната ефективност.” Това заяви членът на ИБ на БСП и водач на листата на левицата за Русе Крум Зарков по БНР. Според него водачът на листата има определена отговорност. „Важно е, когато водачът на листата влезе в парламента, да направи така, че да се чуе от трибуната за проблемите на града и те да станат национално значими”, обясни Зарков.

„С екипа, който бе представен по време на Националния съвет на БСП, ние отправяме послание към хората, като им казваме, че сме твърдо решени да правим това, което заявяваме. И когато обещаем промяна, тя се случва, каквото и да ни струва това”, заяви Крум Зарков. Според него БСП ясно заявява, че е чула гласа на хората. „Защото много се говори за референдуми, машинно гласуване, но се забравя най-яркото послание от скорошния вот- че политката в България не се прави както трябва и хората искат друг стил на управление. Ние сме тези, които се опитваме да отговорим на очакванията им”, каза той.

Крум Зарков е учуден, че ГЕРБ много повече критикуват програмата на БСП, отколкото защитават своята. „За реализацията на нашата програма например, по наши изчисления, ще са нужни около 2 млрд. лв., като тези средства могат да се осигурят най-малко по две направления. Едното от тях е умишленото занижаване на приходите в бюджета. Умишлено те се занижават, за да се регистрира излишък. Ако не се прави този бюджетен трик, средствата могат да бъдат осигурени”, обясни водачът на листата на левицата за Русе. Той даде пример и с капиталовите разходи на МС, откъдето също могат да се осигурят средствата. „За 2016 г. те са 2 млрд. и 600 млн. лв., като илзишъкът се ползва от Министерския съвет да потуши някое и друго недовоство, без обаче това да е планирано в бюджета”, обясни Крум Зарков. Той даде пример и с обществените поръчки. „Ако се спрат практитките, които формират паралелната държава, също ще има огромен ресурс”, обясни социалистът.

Зарков коментира и обвиненята, че когато БСП поеме управлението на държавата ще тегли заеми. „Нас ни обвиняват, че ще теглим заеми, при това обвинението идва от онези, които изтеглиха 16 млрд. лв. държавен заем. Ние обаче нямаме такива намерения”, зарече се той. По думите му в България има достатъчен ресурс, за да се реалзира ясна икономическа и социална политика. „Нашата цел е да се планира всеки разход на българския данъкоплатец”, каза също Зарков.

По повод работата на новия президент Румен Радев, Крум Зарков заяви, че БСП никога не си е позволявала опити за натиск над Радев. „Бяхме обвинявани, че ще редим кабинетът му, но това не се случи. Ние затова подкрепихме Радев в президентската надпревара, защото той няма да се поддаде на външен натиск”, каза още Зарков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7080

3

Rado Metala

12.02 2017 в 17:00

Нещата май са като в западната политика.И едните и другите правят едно и също,но едните го "правили по-добре".

38251

2

Denis Rizanov

12.02 2017 в 14:30

Е какво да се обръща назад, кат тоя е набор 1982г. Завършил френската през 2001г и после международно публично право в Сорбоната, Франция. Съметник на мишо миков. Най-младия член на ИБ на "партията"... парашутист без един ден трудов стаж. Новвия янака стоилов или станишев. все едно. Спуснат да води листа в град, дето никой не го познава, а и той никого не познава. Тия са обречени да повтарят едни и същи грешки до второ пришествие.

12009

1

Nik68

12.02 2017 в 14:13

Да се обърне назад този господин и да ми посочи едно управление на БСП /самостоятелно или в коалиция/, което е донесло добро за България. Само ще изброя знакови фигури на провалите им: Луканов, Виденов, Станишев, Орешарски. Хората помнят и като не искат Борисов, не значи че ще се надяват на Нинова. Няма нужда да и дадем шанс да се оплеска, достатъчно е да се вгледаме в "трудовата" й биография.