Костов: Искам хората да не съдят РБ. Те нямат полезен ход

OFFNews 15 декември 2015 в 23:22 11561 15

"Искам хората да не съдят РБ, защото те в момента нямат ходове за действие", коментира Иван Костов, който беше гост в предаването Денят ON AIR тази вечер.

Бившият премиер, лидер на СДС и създател на ДСБ каза, че не е изненадан от развитието на ситуацията. 

Да си говорим честно и да кажем на българския народ: „Вие не сте гласували за реформи. Не сте избрали тези политически сили, които да извършат реформи. Вие сте гласували за стабилност. Вотът на българина е да има стабилност и всеки, който си мисли, чe може да прави реформи въпреки този вот, е наивник. И едновременно с това красив в морално отношение, защото поема една безнадеждна битка“.

Акцентът на това правителство е да задържи стабилността след 2 предсрочни вота. То не се е настройвало и не е искало реформи.

Според Костов съдебната реформа неизбежно ще се случи в следващите 7-8 години.

„За пръв път Върховният касационен съд застава много категорично зад реформите. Преди това не знам къде им е бил ума. Но този човек – (Лозан Панов- бел.ред.) и тези хора зад него са самата съдебна власт“, коментира Костов и посочи, че няма сериозна аргументирана позиция срещу тях.

Според Костов избори 2 в 1 не са изключени. Местните избори показаха, че сегашният парламент вече не е представителен - поне няколко партии няма да влязат в следващото народно събрание, ако има избори. ББЦ на практика не съществува, Атака няма да влезе, АБВ е много вероятно да не влезе, Патриотичния фронт, ако се разцепи, както на последните избори, също не се знае. Така, че ГЕРБ могат да очакват съвсем друга конфигурация в следващия парламент, но дали това им харесва и дали ще предизвикат избори, зависи само от тях, коментира Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!