Корнелия Нинова призова ПЕС за обща битка с двойния стандарт за храните

Владимир Йончев, Лисабон 02 декември 2017 в 12:55 6029 0

Корнелия Нинова призова колегите си от ПЕС да започнат обща битка с двойния стандарт за храните, който позволява едни и същи марки да имат различно качество в отделните държави.

Ако наистина не искаме Европа на две скорости, трябва да започнем от там, каза в речта си председателят на БСП по време на заседанието на Съвета на ПЕС в португалската столица Лисабон, където се събраха лидерите на почти всички социалистически партии в Европа.

Европа преживя няколко кризи - финансова, икономическа, бежанска, но тези кризи се отразиха най-вече на социалните права. Подменихме правенето на политика с правенето на технокрация. Политиката вместо да създава възможности за добър живот, създаваше възможности за развитието на финансите и капиталите, коментира Нинова и призова за принципно обръщане на политиката в цяла Европа.

Направихме проучване и запитахме младите какво искат. Трябва да се съобразим с отговорите им и да променим политиката си, за да изпълним изискванията им, а те са:

- Искаме да можем да учим

- Искаме чиста вода, храна и въздух

- Искаме да ни помогнете да стартираме свой бизнес

Това означава да преориентираме политиката си от защита на големия бизнес към подкрепа за малките, посъветва Нинова колегите си. Тя отбеляза, че в последните години Европа се развива, икономиката расте, но въпреки това социалните неравенства се задълбочават и 17 млн. младежи са без работа.

Младежите на Европа са спящият великан, който трябва да събудим, каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови