Ексклузивно Кирил Петков: България експулсира 70 руски дипломати (допълнена)

Координационен съвет подготвя членството ни в еврозоната

OFFNews Последна промяна на 01 юли 2015 в 12:56 1767 2

Правителството създаде Координационен съвет за подготовка на страната за членство в еврозоната. Председател на съвета ще бъде министърът на финансите, който е национален координатор на подготовката на страната ни за въвеждане на единната валута.

Членовете на съвета са заместник-министър на финансите, подуправител на Българската народна банка, член на Комисията за финансов надзор, заместник-министри на икономиката, външните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, правосъдието и други.

Съветът ще се подпомага от експертни работни групи, които в рамките на своята компетентност непосредствено ще осъществяват практическата подготовка за членство на страната ни в еврозоната.

Сред основните функции на Съвета ще бъде разработване на проект на Национален план за въвеждане на еврото в България, изготвяне на предложение до Министерския съвет за определяне на целева дата за приемане на еврото, организацията и координирането на практическата подготовка на страната ни за членство в еврозоната и ръководство и координиране на работата на експертните работни групи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!