Константин Проданов e новият лидер на АБВ

ОFFNews 15 януари 2017 в 15:28 11366 4

Снимка БГНЕС

Константин Проданов e избран за нов лидер на АБВ на Втория конгрес на партията.

Проданов, който ще замени на поста досегашния председател Георги Първанов, изяви желанието си за радикални промени в АБВ. 

„Още сега искам да разсея внушенията, които някои имат. Радикализацията на идеите не означава залитане крайно вляво“, заяви новият лидер.

Проданов уточни, че радикализацията не означава популизъм и обещания на едро.

По думите му силата на партията е в това, че предлага смислени и работещи решения, а не непременно това, което хората искат да чуят.

„В организиционно отношение постигнахме много. Променената ситуация налага търсене на нови форми на комуникации с хората. Трябва да се върнем към синтеза на идеи отдолу нагоре и то със силно гражданско участие“, категоричен е новоизбраният лидер. 

Много сериозно трябва да мислим за електронни допитвания до членската маса, до симпатизантите ни, каза още той.

Проданов отхвърли възможността за явна или тайна коалиция с ГЕРБ и заяви, че е необходимо да се търси консолидация в лявото пространство.

По думите му ГЕРБ са символ "на корупция, сервилност към външни интереси, към посредственост“.

Новият лидер допълни, че изявлението му не трябва да се приема като заявка за вечна опозиция. По думите му всяка партия има за цел да бъде във властта, но това не трябва да е на всяка цена.

Проданов каза още, че АБВ ще търси партньори в левия и центристкия спектър, а потенциални такива биха могли да бъдат и представители на "нефашизоидния патриотичен спектър."

Кой е Константин Проданов?

Константин Проданов е роден през 1977 г. в София. Завършил е международни отношения в Юридически факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 2001 г. магистратура по финанси в Токио, Япония.

От 2001 до 2011 г. работи в банковия сектор в Токио, в някои от най-реномираните световни инвестиционни банки като ЮБиЕс и Голдмън Сакс, в качеството си на вицепрезидент на девизия „Търговия с деривативи”.

В последната година на мандата на президента Георги Първанов е негов съветник по икономически и финансови въпроси.

През 2014 г. е кандидат за евродепутат от АБВ на изборите за европейски парламент.

Към момента той е финансист и икономически експерт към АБВ. Работи като главен мениджър в инвестиционна компания в България. Владее английски, руски, японски и френски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11841

4

трафоПОСТ

16.01 2017 в 08:07

Има една стара приказка, умен, честен и комунист са върховете на един триъгълник. Никога и трите не могат да лежат на една права. Ако си честен и комунист не си умен, ако си умен и комунист не си честен и ако си честен и умен няма как да си комунист. Е, това момче изглежда умно...