Първанов: Днес не е моят бенефисен мач, няма да окача бутонките на пирона

OFFNews 15 януари 2017 в 12:14 6368 4

Снимка Сергей Антонов - OFFNews

Георги Първанов.

Днес не е моят бенефисен мач, няма да окача бутонките на пирона. Играл съм като централен нападател, беше време, когато давах всичко от себе си като плеймейкър. Ако новото ръководство сега ме иска, мога да играя като стопер в защита, във всички случаи съм готов за новия политически маратон, който ни чака.

Това заяви председателят на АБВ Георги Първанов пред делегатите на конгреса на партията.

Конгресът на АБВ заседава днес в зала 1 на НДК, за да избере нов председател и ръководство.

Пред делегатите Първанов обяви, че се оттегля от оперативната политика и няма да заема ръководни постове, но ще помага на АБВ.

След 25 години в политиката, мога да кажа, че сега просто е друга политическата епоха. Преди имаше тежки барикади, но се знаеше кой от коя страна на барикадата е. Днес е друго, барикадите са навсякъде - в парламента, в душата ни, сега ни атакуват с павета-думи, павета-компромати, заяви той.

Първанов каза, че най-много го е заболяло от спекулацията, че ще напусне АБВ: "Аз съм вградил сянката си в нашия проект и ще дам всичко от себе си за неговия успех."

Влизаме в най-тежката предизборна кампания и си мисля, че най-важното е консолидацията около предлаганите от партията политики и около новото ръководство. Конгресът трябва да даде мандат на ръководството за активни преговори със сродни партии и на тази основа да се вземе решение за участието на предсрочните избори, каза Първанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови