Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Комисията на Хаджигенов показва нови кадри за полицейското насилие от протестите

OFFNews 13 август 2021 в 10:05 5067 0

Откъси от издирваните повече от година видеоматериали, включително и от два съдебни състава, които показват прекомерно полицейско насилие по време на антиправителствените протести на 10 юли и 2 септември миналата година ще бъдат показани на заседание на Временната комисия в парламента днес.

Комисията за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР, извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства, свързани с прилагане на специални разузнавателни средства на протестиращи граждани, опозиционни лидери и членове на политически партии от опозицията, ще проведе извънредно заседание в зала "Изток" на Народното събрание.

Преди няколко дни председателят на комисията Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" обяви, че близо 1000 български граждани са били подслушване по време на протестите. Имената в списъците обаче се допълват. Сред тях са обикновени граждани, политици, журналисти, дори един прокурор.

Той посочи, че досега в комисията са постъпили 3 списъка със 123 подслушвани и нарече случая българския Уотъргейт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!