Кирил Петков: Започва обединението на добрите сили

OFFNews 28 януари 2023 в 14:47 5395 25

Кирил Петков

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната"

Днес ще видите първата стъпка на един процес, който се казва обединението на добрите сили. Всички демократични общности, партии, хора с каузи, с идея България да бъде просперираща държава започваме голямото обединение. Това каза лидерът на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Той определи като първа стъпка на голям процес обединението между формацията му и коалицията "Демократична България" (ДБ), които преговарят за общо явяване на изборите на 2 април:

"Всички демократични общности, партии, хора с каузи и с активности, с идея България да бъде различна държава, да бъде просперираща, започваме голямото обединение. Това, което ще видите е, че следващите три месеца този процес ще продължи като една лавина", каза Петков, който присъства на Националното съвещание на "Демократи за силна България. Партията като част от коалицията ДБ обсъжда общото явяване на изборите с ПП.

Съпредседателя на ДБ Христо Иванов смята, че предизборна коалиция с ПП ще излъчи силно реформаторско мнозинство, а това няма да се провали заради реденето на общи листи:

"Аз не очаквам листите да бъдат определящи. Определяща е политиката, политическата посока. Най-доброто решение за тази задача, което формулирах, е излъчването на управление, което е демократично и реформаторско и ориентирано с висока амбиция към Европа. Че и ние, че и гражданите виждат какво става, когато властта се въргаля на улицата, виждат, че страната все повече губи посока

Другият съпредседател на ДБ Атанас Атанасов очаква подобна коалиция с ПП да доведе до спечелване на предстоящите избори.

"Поставяме си висока цел – първа политическа сила и първи мандат за съставяне на правителство след изборите, защото е изключително важно кой ще управлява страната до местните избори. Ако ние искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове на страната, не трябва да допускаме служебната власт, или правителство, доминирано от ГЕРБ, да управлява страната, защото корупционните практики, с които се контролира местната власт, за известни на всички."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

25

dolivo

30.01 2023 в 09:45

ей за 7 месеца Дебилчо, толкова силно ти бръкнаха в гъзенцето ПП, че година по-късно още ревеш до небесата.

900

24

нещото

29.01 2023 в 11:23

Г-н или г-жо "ДБилиСте" добре че никой не обръща внимание
на тъпоглавите ви коментари !

-970

23

Няма да видят парламента тия повече.

905

20

lilianasimeono1

28.01 2023 в 19:34

"Обединение на добрите сили"?! Това може да се приеме само като проява на пълна и необратима неадекватност от страна на Киро П.

2073

19

Johnny B Goode

28.01 2023 в 19:19

Веждичката, ти по добре бягай обратно в Рашата и там давай мнение по политически въпроси.
Там има един лидер който е точно по вкуса ти, така че бегом.

345

17

Джендо Джедев

28.01 2023 в 18:22

Краси,

Затова ли баце ти 2 пъти беше в коалиция? ;)