Кирил Петков ще води една от софийските листи

OFFNews 10 октомври 2021 в 10:55 3532 7

Кирил Петков оглавява една от софийските листи, а окончателното представяне на водачите ще бъде в следващите два дни, съобщи пред БНТ Кирил Петков - съпредседател на "Продължаваме промяната".

В листите на "Продължаваме промяната" ще влязат 240 души. . По думите му в тях има както много успешни, така и много известни личности. Петков допълни, че тези хора ще бъдат независими, защото са успешни и преди политиката.

За суверенитета и канадското гражданство

"Всяка страна трябва да разчита на своя суверенитет, а не да разчита на чужди бележки", заяви още той по повод внесената в петък в Конституционния съд бележка, удостоверяваща, че не е канадски гражданин.

Бившият служебен икономически министър подчерта отново искането си да бъде изслушан в Конституционния съд, както да бъдат и извикани и чужди експерти. Той заяви още, че би било още по-добре ако заседанието на КС е открито.

Той заяви, че издадените от него актове като министър, са стабилни и няма да бъдат анулирани. Той иронично допълни, че това може би ще разочарова хората от ББР, които биха искали да се върнат на старите си постове.

Изборите

Петков заяви, че очаква резултатът на партията му на следващите избори да бъде над 20% подкрепа. Той допълни още, че и резултатът от 30% не е имагинерен.

"Ние не сме от онези политици, които обещават някакви неща, ние ще продължим това, което започнахме"

В един момент трябва да се обединим в една коалиция, за да прокараме промените, заяви той и допълни, че от "Продължаваме промяната" комуникират с ДБ, ИБГНИ и част от хората в ИТН.

Той отрече обвиненията, че "Продължаваме промяната" е президентска партия: 

"Със сигурност не сме партия на президента, нито сме продължение на "Демократична България". Ние сме продължение и съмишленици на това, което правихме последните четири месеца".

Той заяви, че ако  "Продължаваме промяната" са в бъдещото правителство нито 1 лв. няма да бъде похарчен по непрозрачен начин.

Предизборната кампания

Петков съобщи, че партията му ще финансира предизборната си кампания само с дарения от компании с изцяло експортен профил. 

Той допълни, че до момента разчитат най-вече на IT компании.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

10.10 2021 в 12:07

Пожелавам им успех!
Аз пак ще гласувам за ДБ и ще се радвам, ако в следващия парламент има преобладаващо млади и интелигентни хора!
 
X

Да помогнем на украинските деца!