Кирил Петков не дойде в парламента за контрол. ДПС и ГЕРБ направиха скандал

„Премиерът може би смята, че днес има професионален празник и затова няма да дойде, тъй като днес е Денят на шегата“, каза Йордан Цонев от ДПС

Георги Ангелов 01 април 2022 в 11:15 4008 3

Снимка БТА/Минко Чернев

Йордан Цонев и неговата нова враторъзка "байдънка"

Премиерът Кирил Петков не се появи в парламента за планираните блицконтрол и парламентарен контрол. Отсъстваше и вицепремиерът Асен Василев, като в залата бяха само Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. Опозиционните партии - ДПС и ГЕРБ - се възползваха от това i сътвориха скандал, преминавайки през границите на добрия тон.

„Премиерът може би смята, че днес има професионален празник и затова няма да дойде, тъй като днес е Денят на шегата. Има право да го празнува, но щяхме да го отпразнуваме заедно“, каза Йордан Цонев от ДПС.

Цонев допълни, че даже си е купил нова вратовръзка “байдънка”: “Президентът Байдън обича да носи точно такива връзки и вижте, не излъгах, че ми я е подарил, а съм си я купил в тази чест, в чест на този празник. Това беше, разбира се, моят поздрав по случай деня на шегата към цялата зала. Но сега сериозно – предлагам ви следващия петък да бъде блиц контролът, да не провеждаме днес блиц контрол, защото това е осакатен блиц контрол и си губи смисъла."

„Благодарим на Нинова и Караджов, ама ние сме се подготвили за други хора. Те не са разбрали, че днес има контрол", каза Тома Биков от ГЕРБ. Имам чувство, че някои хора започнаха да се крият, добави той. Според него Кирил Петков е искал да уплаши ГЕРБ с ареста на Борисов, но се е уплашил самият той.

Борислав Гуцанов от БСП обясни, че е станало ясно, че Петков ще се яви идната седмица. Председателят на НС Никола Минчев обясни, че Петков е възпрепятстван да присъства поради служебни ангажименти. Асен Василев е в Милано.

Скандалът продължи, след като ГЕРБ показаха от трибуната снимка на Кирил Петков, който разговаря с протестиращите полицаи в центъра на София. „Имаме почивка и му кажете, че има блицконтрол. По всичко личи, че е в центъра на София“, каза Десислава Атанасова. Стана ясно, че Петков ще инспектира ГКПП "Капитан Андреево".

Да допуснете Лена Бориславова в зала, тя говори по важни теми, явно тя е министър-председателят, предложи Хамид Хамид (ДПС). Никола Минчев каза, че му налага наказание за поредната му обида.

"Можеше да дойде в 9 часа и после да отиде на "Капитан Андреево" и нямаше да се стигне то тези забележки, при положение, че тези ангажименти не са особено спешни", каза Христо Гаджев от ГЕРБ.

Управляващите контрираха, че отсъствието е по изключение. „Не мога да разбера тази трагедия, след като Бойко Борисов четири години никой не можеше да го вкара в тази зала“, заяви Борислав Гуцанов от БСП.

За сравнение, в третия кабинет на Бойко Борисов към него са отправени 26 питания, 17 опита за изслушване и 25 въпроса, на които е искано да се отговори устно. Той пък е отговорил на 5 въпроса на живо, както и на 5 питания. Проведени са и 3 изслушвания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

3

pisnamiotmutri

01.04 2022 в 16:03

Kъде беше ДПС 4 години, в които имаше по 2ма човека петък на парламентарен контрол, та се наложи да го преместят по БНТ3 а министри на ГЕРБ отказваха да се появят дори в комисиите сформирани в последствие за да се борят с корупционните им практики - даже отпуск до септември си бяха взели? Къде бяха ГЕРБ тези 4 години когато стотици хиляди протестираха отвън, а премиерът им обикаляше из селата да снима видео от джип? 4 години Борисов не стъпи в парламента , а петък нямаше реален парламентарен контрол. Може ли да се толквоа нагли и безочливи???

Днес вместо да слуша опорки и опити за унизение от нищожества калинки, Кирил Петков се занимаваше да говори със слугите на същите назначавани в МВР и пуснати сега да протестират отново за пари. Не разбраха ли, че първо трябва да ги реформират и намалят? Кога ще мислят ушеви?

14469

2

случайно прочетох

01.04 2022 в 13:46

Браво на премиера! Няма как всеки петък да си губи времето със словоблудствата на Деса поетеса и нереализиралият се актьор!