Кирил Петков: Мая Манолова отляво, ние сме новият център, ДБ отдясно

OFFNews Последна промяна на 21 септември 2021 в 19:01 6252 3

Снимка БТА/Христо Касабов

"Аз ги виждам - Мая Манолова отляво, ние сме новият център, ДБ отдясно, където трябва да се споразумеем за общи принципи за едно бъдещо коалиционно управление". 

Така Кирил Петков обясни пред БНТ, че не е отказал коалиция на Демократична България и ИБГНИ, а е уточнил, че не трябва да са с общи листи и да се споразумеят за общи принципи.

Не трябва да караме хората да гласуват за някаква конфигурация, която е неестествена за тях, трябва да имат избор между ляво, център и дясно, но да са сигурни, че ние сме се разбрали върху общите принципи за бъдещото управление, така че да са сигурни че след изборите няма да има дескоодринация, допълни Петков.

"Средна европейска класа" избрахме през човек. Аз лично Косьо Бачийски го познавам, виждах неговите битки в Бургас, включително с Росенец и летището в Бургас - там минахме от човека към партията, не от паритята към човека. ВОЛТ ни хареса заради техните общи перспективи за развитие - там се говори за кръгова икономика, за прозрачност, за електронно управление", обясни Кирил Петков.

Ще има още партии в коалицията, те ще са малки, но трябва да имат общи цели - "не" откъм средства, "не" откъм правене на листи, но "да" откъм продължаване на промяната заедно, каза още Петков.

"Уникална е цифрата 9%, когато още няма партия, няма структури, има само двама човека, които хората са видели във времето, че сме постигнали доста неща за четири месеца и ние казваме, че тези четири месеца ще ги направим четири години", заяви той за първите социологически проучвания в които попадна бъдещата формация. 

Според него трябва да се говори за принципите, а не за "брандовете" на партиите и когато има проблеми, те да се казват точно и ясно. Според него коалиция с ГЕРБ и ДПС не е възможна след предстоящите избори. Петков обаче не изключва промяна в позициите и отношенията между партиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-790

4

Tarabata1

22.09 2021 в 01:17

Ше ви връткат на чеверме. ХАХАХАХАХАХАХАХААХ

2037

2

Egocentric Eccentric

21.09 2021 в 20:21

ДПС отзад

-9816

1

vas_sashka

21.09 2021 в 19:22

На и лево, ха у десно, право в …