Кирил Петков: Имаме голям шанс да сме първи на изборите и да имаме 121 депутати

Най-големият ми страх е експертно правителство на ДПС, ГЕРБ и Възраждане, заяви съпредседателят на ПП

OFFNews 29 септември 2022 в 08:57 6296 10

Кирил Петков
Съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

По-лошо е да имаме задкулисие като партньор, отколкото да нямаме коалиция. Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков.

Той отчете - една от най-големите грешки е, че са се съгласили да имат коалиционен партньор, който е бил „троянски кон”.

„70% от енергията ни отиваше да опазим държавните средства не само от задкулисието, но и от желанието на ИТН да дава пари по стария начин”, уточни той.

„Имаме много голям шанс да сме първа политическа сила. Нашите вътрешни проучвания показват, че това е с огромен шанс. Има голяма вероятност да сме първа политическа сила и вероятност да сме 121, плюс депутатите на трите партии”, добави той.

Към момента Петков посочи, че в момента не вижда условия, по които от ПП да си партнират с ГЕРБ.

„Ние искаме да направим реална съдебна реформа, реално правосъдие”, е неговото мнение.

И добави:

„В този си формат, с това си лидерство, което има реална опасност при работеща съдебна система или КПКОНПИ, да влязе в затвора, няма как да са наши коалиционни партньори, толкова е просто”.

Петков сподели, че най-големият му страх би бил, ако има експертно правителство на ДПС, ГЕРБ и „Възраждане”.

„Забравете думата „експерти” - следете реалните партии, които подкрепят едно правителство”, коментира още съпредседателят на ПП.

„Чуете ли експертно правителство - веднага мислете, че някой се опитва да продава нещо, което не иска да обясни. В парламента няма експерти, а политически партии. Всяко едно правителство е подкрепено от парламентарните си групи”, добави той.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” смята, че от ГЕРБ трудно биха влезли в директен дебат. Той посочи, че канят лидера на партията Бойко Борисов на реален дебат, защото хората имали право да знаят какво мислят лидерите.

„Лидерите трябва да застават зад политиките си. Не ни е страх, не разчитаме само на пиар стратегии. Заставаме с лицето си за важните политики на България”, подчерта Петков.

„Съдът не казва, че Борисов е невинен. Казва, че факторът „неотложност” не е бил там. Това е голяма разлика. С една работеща прокуратура Борисов трябва да е в риска да е виновен”, коментира той ареста на лидера на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

11

ob1

29.09 2022 в 16:32

сашка: "Бойко е стратег който мисли години напред"
ХАХАХАХАХАХАХАХ
Бойко е жалък крадец с мисловните способности на зелена еуглена, парапетке :)

1000

10

Про100Киро

29.09 2022 в 14:42

Този наш Киро е не само про-, той е сто пъти про-. Не знам кой още му вярва? В началото беше еуфорията, че Тиквун ще си ходи. После дойде новината че Каскета ще си ходи. Хванаха му дилъра за дрога, разкриха му любовницата, осветлиха му зависимостите. Сега щял да се връща. БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!

5827

7

pisnamiotmutri

29.09 2022 в 12:26

Излязоха данните за Турски поток и как Борисов е помагал на Русия за конфликта с Украйна - дарил им над 3 милиарда без да получи нищо. Освен медиите като тази, в която пиша, предизборно и опонентине му мълчат. Хайде за медиите разбирам - те са купени, но тази тема щеше да унищожи герб. Дяволът е в детайлите, не в малките скандалчета тип кой защо дошъл в дебат.

-1655

6

ob1

29.09 2022 в 12:08

Пак питам - като е толкова прост и не знае български защо томето и биволицата не се възползваха да го унищожат на дебата при Цънцарова?
Защо тиквата не му излезе насреща и да го направи смешен?
Много прости въпросчета и доста трудни отговори...

-1655

3

ob1

29.09 2022 в 10:15

Дъжд от риба не е нещо изключително - https://en.wikipedia.org/wiki/Lluvia_de_peces#:~:text=The%20lluvia%20de%20peces%20(%20lit,four%20times%20in%20a%20year.< br />
Интересно ми е ако случайно Кирето не е прав как ще коментирате ако герп се вземат (пак) с дпс и вгъзраждане.