Кирил Добрев: С 'Визия за България' БСП предлага алтернатива на ГЕРБ

OFFNews 19 септември 2018 в 11:09 1487 0

ГЕРБ нямат интерес да се говори за “Визия за България”, защото са наясно, че след като бъде завършен този документ, ще бъде ясна алтернативата на тяхното цялостно управление.

Това заяви по време на заседанието на ОблС на БСП във Велико Търново зам.-председателят на левицата Кирил Добрев. 

"Алтернатива, написана от хората, която въвежда нормалност в обществено-политическия живот и е алтернатива на досегашната система на управление, не просто на отделни политики”, допълни той.

Добрев посочи, че в следващите месеци БСП ще запознае всички български граждани с идеите и приоритетите на левицата, за да покажат, че са готови да управляват.

Според заместник-председателя на БСП всеки един човек трябва да намери нещо за себе си в документа "Визия за България” и да участва в неговото разработване с предложения. “Визия за България може да бъде и отправна точка, която да даде основата за разработване на местните програми на левицата в отделните общини”, допълни Кирил Добрев.

Той припомни още, че финансовият министър на ГЕРБ Владислав Горанов и дори Иван Костов са заговорили за изчерпване на модела на плоския данък и въвеждане на прогресивна данъчна система - нещо, което БСП говори повече от година.

Според Добрев за първи път левицата успява да откликне на обществените очаквания:

"Като човек, който е минал през всички нива на организационната работа, зная, че не документите печелят избори, но те са важна част от тази битка. Чрез тях обществото се запознава и ориентира какви са идеите и каква политика ще предложи левицата при едно свое управление. Точно затова започваме да говорим за програма много преди избори, за да дадем време и възможност на хората да участват в нейното изготвяне и след това заедно да се борим за нейното изпълнение"

Кирил Добрев е категоричен, че "Визия за Българи"я е продължение на редица стъпки, които БСП предприе в последната година - продължение на програмата на левицата от последните парламентарни избори, последвана от алтернативния бюджет, който беше предложен през октомври миналата година.

Днес и утре продължават срещите на народните представители от “БСП за България” в област Велико Търново. За два дни ще бъдат посетени всички общини в областта, както и в област Габрово, където ще бъдат представени основните приоритети на левицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови