Кирил Добрев: БСП ще подкрепи Румен Радев. Решението е взето

Корнелия Нинова е като африкански президент, от който народът бяга или седи мирно и гледа със страхопочитание заредения автомат

OFFNews 19 септември 2021 в 09:50 2610 2

Решението БСП да подкрепи президента Румен Радев за втори мандат е взето, заяви Кирил Добрев пред бТВ. Той смята, че това решение няма да бъде променено, въпреки че лидерът на левицата Корнелия Нинова намекна за възможен и друг вариант. Според Добрев обаче става дума за политически игри вътре в столетницата.

"Процедурата е приключила. Събранията приключиха отдавна. Днес ще се преповтори заради емоционалните състояния на ръководството", обясни той.

По думите му ситуацията в партията преди президентските избори е „евтин театър за малко популярност“.

"От това губим ние като партия, защото се занимаваме с евтини неща, които не са на дневен ред", смята той.

И допълни, че лидерски проблем в БСП в момента няма, главно защото Корнелия Нинова се е превърнала в „абсолютен лидер“.

"Тя е като африкански президент, от който или народът бяга, или седи мирно и гледа със страхопочитание заредения автомат. На последните избори загубихме близо 600 000 гласа – по-голямата част от феновете на БСП си отидоха. Това е по-важното. Ние всички сме убедени, че Нинова ще стои пожизнено на поста или докато не си тръгне сама", обяви Кирил Добрев.

Той допълни, че отчита като грешка това, че левицата се кара с всичките си потенциални партньори.

"Няма никаква връзка между Кирил Петков, Асен Василев и БСП. Те са продукт на това, че трите партии на промяната се скараха в парламента и оставиха вакуум и пространство за повече от 1,5 млн. гласове. Ако тези хора получат висок резултат, виновни за това ще бъдат БСП и ГЕРБ. Със своите критики те легитимират един все още несъществуващ проект. ГЕРБ се усетиха и спряха да го правят, но ние сме изключително амбициозни в тази посока", посочи с ирония Кирил Добре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови