Касим Дал: Галиче е моделът на ДПС, това е #КОЙ

OFFNews 29 май 2016 в 09:15 6937 1

Галиче е моделът на ДПС, моделът #КОЙ. Аз съм учредител на ДПС, но движението стана символ на подобни хора. 

Това заяви Касим Дал, зам.-председател на НПСД, по Нова тв. Той подчерта, че ДПС е силна партия, само когато е на власт. Няма как да решат президентските избори, коментира Дал изказването на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ от вчера, че движението ще играе решаваща роля на вота наесен. 

Малко или много на местните избори ГЕРБ игра заедно с ДПС, може би това е имал предвид Карадайъ, обясни Дал. Познавам много добре теченията в движението, те водят в момента политика на оцеляване. 

Моделът Кой беше изграждан в продължение на години, той няма как да бъде разграден за един ден. Най-важна е ролята на съдебната система, но прокуратурата в този си вид не върши работа, коментира още Дал. 

Бойко Борисов е единственият, който би обединил по-голямата част от дясното пространство като кандидат за президент, но сигурно има и други възможни номинации в управляващата партия, нека изчакаме кого ще издигнат, обясни Дал. 

Проблемът на изборите е да се осигури контрол, не да забраняваме секции, независимо дали става дума за Турция или за Великобритания. Не е вярно, че в Турция се откриват секции на килограм, каза още Дал. Забравете, че може да се попречи на тези хора да гласуват, те ще дойдат тук да си пуснат бюлетината, обясни той. 

В Турция живеят над милион и половина български граждани, те имат роднини у нас, няма как Анкара да няма отношение към политиката у нас, категоричен бе Дал. Според него в Турция се извършва смяна на системата. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!