Каракачанов: Полицаите не преследват Нинова, а тя тях

OFFNews 23 ноември 2018 в 14:21 3718 0

Вицепремиерът Красимир Каракачанов отрече органите на реда да са следили лидера на БСП Корнелия Нинова. От вчера тя се оплаква, че е под наблюдението на униформените при обиколките ѝ из страната. 

"Това бяха двама полицаи с една патрулка... Следвали. Те не са я следвали, те бяха там - на практика тя ги следва", коментира пред журналисти силовият вицепремиер. 

По думите му Нинова не е следена и във въпросно село, където е била, има засилено полицейско присъствие заради това, че там имаше случаи на чума по дребните преживни животни. 

Каракачанов коментира и процедурата за избор на нов тип боен самолет. "Не мога да се подам на натиск, защото има ясна рамка, гласувана от Народното събрание. Цифрата от 1,5 млрд. лева е определена. Способностите, които трябва да имат самолетите, са ясно определени в проекта за инвестиционен разход", каза още той.

На въпрос дали препоръката на американския посланик България да закупи Ф-16, той коментира: "Да кажеш, че американският самолет е най-добър е реклама. Същото го казват и шведските колеги, и италианците. Всеки си рекламира стоката".

Каракачанов коментира, че за него е важно най-накрая да се види дали предложените цени отговарят на определената в бюджета сума. Ще обърнат внимание и на способностите на самолетите.

На въпрос дали е възможна промяна в цената на изтребителите, той уточни: "Би ми се искало цената да е надолу от 1,5 млрд. лева. Ако възникне хипотезата, че трябва да се увеличи цената за самолетите, това означава да започнем цялата процедура отначало и да загубим една година". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови