Каракачанов: Местан да не ми говори за либерални ценности и евроатлантизъм

OFFNews 08 януари 2016 в 18:36 6036 6

Красимир Каракачанов

"Не може Местан да ми говори за либерални ценности за евроатлантизъм, че бил настъпил руска мина. Не, той просто настъпи турска мина, защото в неговата амбиция да стане едноличен началник на ДПС вероятно е потърсил съдействието на турската държава".

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред bTV в остра критика срещу бившия лидер на ДПС Лютви Местан.

"Самият г-н Местан няколко пъти посещаваше г-н Ердоган в Турция. Забележете какво се случи с руския самолет, който беше свален на сирийска територия - абсолютно преднамерено като провокация от турска страна. Турция веднага поиска няколко часа по-късно задействането на член пети от Вашингтонския договор (договора за НАТО). Буквално два дена по-късно г-н Местан чете декларация в българския парламент, която е изцяло в духа на турската политика и турските позиции", каза още Каракачанов.

Той атакува и депутата от Движението за права и свободи Хюсеин Хафъзов:

"Българският депутат, който се е клел в Конституцията на република България, нарече България държава на забраните, а Турция - държава на свободата. Свободата, според г-н Хафъзов, е, когато арестуваш журналисти, когато арестуваш генерали, когато убиваш кюрди, когато пращаш терористи в Сирия - това е свободата според него", заяви депутатът от Патриотичния фронт. 

"Тоест и двете лица са доста прононсирани протурски като действия и убеждения", обобщи Каракачанов.

Запитан как Лютви Местан ще остане в политиката, лидерът на ВМРО отговори:

"Начинът е много прост. Ако искаш да останеш в политиката, правиш партия. Аз смятам, че такава партия ще бъде направена. Дали тази партия ще сподели съдбата на други, направени от други лидери, отцепили се от ДПС и отишли в небитието, или ще бъде нещо по-различно - остава да видим. Аз не искам да се меся във вътрешните работи на ДПС. Целият проблем е, че още преди 25 години по абсолютно конюнктурни причини тогавашните силни на деня Андрей Луканов и Петър Младенов разрешиха да бъде създадена партия на етническа и религиозна основа, което беше в нарушение с българската Конституция."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови