Каракачанов и Симеонов лично ще преговарят с дамите на ГЕРБ

Нели Чолашка 16 октомври 2014 в 13:17 3536 2

Красимир Каракачанов и Валери Симеонов

Двамата съпредседатели на Патриотичния фронт - Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, се явиха лично на първия кръг от преговори с ГЕРБ за съставяне на коалиционно правителство. Заедно с тях в разговорите ще участват и Поли Карастоянова и Искрен Веселинов.

От името на ГЕРБ първият кръг от разговори водят три дами - Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова. Лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че ще се включи във втория етап от консултациите - преговори с партиите, с които биха направили коалиция.

БСП, ДПС и Реформаторският блок изпратиха предходните дни на консултациите с ГЕРБ известни лица на партиите, но лидерите им не присъстваха.

По-рано днес Валери Симеонов обяви, че Патриотичният фронт ще даде подкрепа за политики и програми, но няма да прави коалиции.

"Коалицията се приема като нещо компрометиращо, грозно и непристойно сред българското общество и от тази гледна точка не искам да изглеждаме като хора, които на всяка цена ще подкрепят политиката на мандатоносителя ГЕРБ, ако той е мандатоносителят", обясни Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!