Кънев призова политиците да разследват откъде са парите на Пеевски

OFFNews Последна промяна на 28 август 2015 в 13:34 16957 18

Радан Кънев

Радан Кънев призова всички партии, включително и ДПС, да започнат разследване и да установят как "по време на няколко политически мандата с депутатска заплата се натрупват милиарди".

Това се случи днес на пресконференция във Варна. Думите му са провокирани от появилата се вчера информация, че депутатът от ДПС Делян Пеевски ще напусне парламента в началото на новия политически сезон.

Той нарече случващото се "върха на политическата арогантност и наглост" и заяви, че според него поведението на Пеевски означава: „аз се нагуших достатъчно от политиката и излизам”.

Според Кънев, това което представлява образът Пеевски в националната политика, в местен план всъщност е град Варна.

"Много лоши коалиционни политически практики са тръгнали именно от този град и в местната политика трябва да се започне от Варна, затова се борим в парламента и правителството", допълни той.

Кънев обясни, че именно това е причината да изразява пълната си и непоколебима подкрепа за" единствения кандидат, олицетворяващ промяната" - Чавдар Трифонов.

Всички останали кандидати за кметския стол, Кънев определи като защитници на статуквото и като продължители на сегашните корупционни схеми в града.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.08 2015 в 00:14

Раданчо, по-добре призови партийците си да не пушат български цигари, да не пазаруват от Лафка и да забравят услугите на Виваком и за една година Дебелян ще си стопи сланинките и ще проси пари за баничка.

30.08 2015 в 00:14

Раданчо, по-добре призови партийците си да не пушат български цигари, да не пазаруват от Лафка и да забравят услугите на Виваком и за една година Дебелян ще си стопи сланинките и ще проси пари за баничка.

28.08 2015 в 20:48

"как ... с депутатска заплата се натрупват милиарди"

:) Мама печели, естествено. Така се и почна - от тотото. Е, някои смятат, че се е почнало от Мултигруп, набъркано е и ДС, казват. Дали е морално - НЕ Е, дали е нагло - НАГЛО Е. Само дето депутатина следва да мисли как да се променят законите, така че такива работи да не се повтарят. Само със смяна на хората не става. Ей на, ТЕ си го сменят Делянчо и кво? Има да търсим бая време наследника му.

http://burgas-podlupa.com/wp-content/uploads/2013/10/path_14149.jpg

http://burgas-podlupa.com/wp-content/uploads/2013/10/Peevski_Pavlov-111.jpg

28.08 2015 в 18:52

Дано го чуят!!!
Трябва да се започне от някъде!

28.08 2015 в 18:26

13 Кънев го обвинявам, че само говори за намерения по медиите без да назовава виновните за да не се осъществяват делата му. Да каже следващия път ясно - герб не бяха съгласни за това, герб отхвърлиха 10-те желания за промени в конституцията и обезсмислиха съдебната реформа за да разберат хората, че някой ги спира и не служат само за патерица, а не да замазва с щастието на Съдебния Министър по телефона оставяйки Боко да се прави на спасител със сламка. Хората трябва да чуят кой проваля реформите, защото рейтингът на РБ падна доста и като ДПС внесе промените за конституцията - онова ДПС, с което се хвалеха, че са го изолирали.

28.08 2015 в 17:39

Ицо-->
Не разбирам в какво обвиняваш Радан Кънев? Почти съм сигурен, че ще постави въпроса за Пеевски в парламента. И? Както много други ключови въпроси за съда и прокуратурата, предложението ще бъде отхвърлено от необявеното многинство ГЕРБ+ДПС.
Другата възможност е ДСБ да напусне управлението. Първо, не съм сигурен, че останалите партии в РБ ще ги последват. Второ, даже да ги последват, това само ше улесни уграта на два стола на Борисов, като моментално ще се появят дузина кандидати да запълннят вакуума. Като нетен резултат, ще им орежат медийните изяви и ще престанем да чуваме за Пеевски, прокуратурата, КТБ и т.н.
Впрочем, това, че подобни призиви като този на Радан Кънев бързо се забравят си е най-вече проблем на "мат'тяла"

28.08 2015 в 16:29

08 логиката не ми е никак странна - може и да имат 20 депутати, но когато си в коалиция само с една партия и носиш споделена отговорност за управлението на държавата, следва желанията ти да са фактор особено такива с обществен интерес и свързани с медиен монопол. Аз съм сигурен, че думите на Кънев ще бъдат забравени и от самия него докато почивката им свърши. Но ако докаже, че истински желае разследване и желанието му не бъде подкрепено ОТНОВО следва да покажеш най-накрая принципност и да се откажеш от коалицията, защото зависимостите станаха прекалени, а ползите нулеви. Не ти ли се струва, че доста компромиси станаха вече, а едно позитивно нещо не се случи - така ли се работи за народа? Те тези приказки с назоваването на виновника всеки ги прави, но не думите, а резултатите са важни, па ти ако искаш си се успокоявай, че имали малко депутати. Това е оправдание за опозицията.

28.08 2015 в 16:08

Само Дебелян, защото всички са на хранилка при него - по един или друг начин.
А народа обеднява, защото е достатъчно интелигентен да гласува все за "своите".

28.08 2015 в 16:06

Николай I, Ицо и прочие, като нормален, мислещ, десен човек, огромно морално облекчение за мен би било да нямам нищо общо с всички "управляващи" КОЙ-човци и ДСБ и Радан да не се споменават заедно с Местан, Борисов и прочие... Но като живееща тук и сега, и като майка на деца, живеещи тук и сега, стискам зъби и се моля нещичко, поне нещичко да помръдне в блатото на мафията. И като чета непрекъснато как някакви хорица (ей Богу, не вярвам, че са гласували някога за десните) от първия ден на това правителство късат ризи и се кълнат, че никога повече... и прочие, разбирам, че блатото е бездънно и добре финансирано...

28.08 2015 в 15:56

Ма защо само на Дебелян?

Другите парламентарни подлоги да не са по-честни? Във всички партии в НС има ПОДОЗРИТЕЛНО БОГАТИ лица.

И защо така ДЕПУТАТИТЕ СТАВАТ ВСЕ ПО-БОГАТИ , а НАРОДА ОБЕДНЯВА все повече? Доста въпроси възникват. Омерзен съм.