Ирена Кръстева купува Канал 3

OFFNews Последна промяна на 24 август 2015 в 19:12 10299 14

В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е получено "съобщение за предстояща концентрация между „Нова Българска Медийна Група Холдинг” ЕАД и „Елит Медиа България” ЕООД".

"Нова Българска Медийна Група Холдинг” ЕАД е управлявана от майката на депутата от ДПС Делян Пеевски - Ирена Кръстева. „Елит Медиа България” ЕООД пък е управлявана от Кеворк Марашлян и Огнян Димов и притежава Канал 3.

Припомняме, че преди малко повече от месец Ирена Кръстева подаде заявка за запазване на марката "КОЙ" в Патентното ведомство.

Ето какво гласи съобщението, което е публикувано в регистъра на КЗК:

Съобщение
за предстояща концентрация между „Нова Българска Медийна Група Холдинг” ЕАД и „Елит Медиа България” ЕООД

В Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, на основание чл. 24, ал. 1 от Закона за защита на конкуренцията /ЗЗК/, е постъпило уведомление, по което е образувана преписка КЗК-507/2015 г., с което Комисията се уведомява за намерението на „Нова Българска Медийна Група Холдинг” ЕАД да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол върху „Елит Медиа България” ЕООД, по смисъла на Глава V от ЗЗК.

Търговските дейности на въпросните предприятия са както следва:

„Нова Българска Медийна Група Холдинг” ЕАД – участие в дружества и издателска дейност.
„Елит Медиа България“ ЕООД е с предмет на дейност – производство и разпространение на телевизионни продукти.

Не се очаква операцията да окаже въздействие върху продуктово-географски пазари в страната, тъй като характерът на извършваната от участниците в концентрацията дейност не позволява идентифицирането на пазари, върху които сделката ще окаже въздействие, поради липсата на хоризонтални и вертикални ефекти, както и липса на отношения на свързани пазари.

Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение, въз основа на разпоредбите на чл. 26 от ЗЗК.

В тази връзка, на основание чл. 80, ал. 2 от ЗЗК, всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция в страната.

Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение (24.08.15 г.), като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Съобщението е изготвено от уведомителя, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.08 2015 в 18:06

Значи от "Лавка" не купувам нищо, не играя Тото, смених си кабелната за да изключа "канал 3". Някой ако знае, моля да напише останалите бизнеси на Пеевски за да изключа и тях от разходите си.

27.08 2015 в 18:29

И това ако не е монпо, здраве му кажи. Единственото нещо, което ме успокоява е, че всичките везтници на това смейство нерези рано или късно ще поемат по пътя на динозаврите. Интерсено е обаче кои са кукловодите, които стоят зад тези отвратителни муцуни. Ако инвестират в производтво на тоалетна хартия би било по-морално и доходно...

25.08 2015 в 23:15

Азтелевизия не гледам откакто пуснаха цифровата. Весници не чета, и ако нещо ми е необходимо знам къде и как да си го търся.Нищо, че съм над 60 годишна.Тия навлеци не ме интересуват. И ако няма актуални новини, които аргументирано да се анализират и да касаят законодателство за справяне с дебилите, ще се самоблокирам към която и да е електрона медия. Не гласувам, защото знам, че ще се ползва подписа ми от списъка, а бюлетината ще се подмени. А колкото до тая и сина и - след купуването на лафката, видях, как си избират служители,които нищо не разбират от законодателство и маркеинг, за да ги управляват. За мен те са боклук. С удоволствие, чета "Кръстникът", защото там има какво да анализираш

25.08 2015 в 10:52

http://3.bp.blogspot.com/-HIjNDN6D0r8/UI5RziSrugI/AAAAAAAABU4/IbqWytghiM0/s1600/jaba+with+hair.jpg

25.08 2015 в 10:33

Предлагам по цял ден ще се върти автобиографичен филм за успелия мъж?

25.08 2015 в 08:25

Han Solo: Jaba, you are wonderful human being!

25.08 2015 в 01:20

шрек на портет. огър. орка. отрока и той. това чудовище е крало от тотото пари и давало на актуалната ДС партия. като Вальо топлото, само дето да отклоняваш от тотото е много по-лесно. ДС дебили.

24.08 2015 в 23:38

Леле какъв звер.Това сало е от злоба и алчност.

24.08 2015 в 22:15

айдее..още една пеевска медия на ДПС която ще бълва руски бълвоч 24/7, не ни стигат Близ,Алфа,Телеграф,Уикенд,Всеки Ден и т.н. ами и продължава да купува медии гадта.
Дано да Путя да му свършат париците скоро (т.е. да му останат само рубли)

24.08 2015 в 21:44

Sasho Dikov doesn't like this.