Калоян Паргов: Резултатите от работата ни в София са добри. Няма критики

OFFNews 06 ноември 2019 в 16:30 2774 0

ИБ на БСП не е отправяло критики към Софийската организация на партията за решенията и действията в предизборната кампания, а тъкмо обратното - оценката на партийното ръководството е много добра.

"Твърденията за отправяни критики от членове на ИБ на БСП към решенията и действията на Софийската организация на партията, и най-вече в седмицата преди балотажите, не отговарят на истината", се посочва в позиция на председателя на БСП-София Калоян Паргов. Така той опроверга твърдението, че е подложен на сериозна критика заради десния завой в столицата.

"Оценката на ръководството за резултатите в София бе дадена и от председателя на НС на БСП Корнелия Нинова в интервю в национален ефир. И тя е много добра", посочва Паргов.

"Нямам основание да считам, че оценката на Националния съвет ще бъде по-различна. Ръстът на подадените гласове за БСП в национален мащаб в голямата си степен се дължи на ръста в София от над 35 000 гласа спрямо 2015", се посочва в позицията. Паргов е категоричен: "Приносът на Софийската организация за резултата на БСП на изборите за общински съветници е безспорен и няма как да не бъде признат. Ето защо няма притеснения за оценката, която ще даде Националния съвет за работата на столичните социалисти в тази кампания", допълва той.

Според него "няма нищо в призива на балотажа да се гласува за кандидатите на промяната. Този призив е напълно в унисон с решението на Националния съвет за взаимодействие на местно ниво с всички политически субекти, с изключение на ГЕРБ", припомня предизборните решения на партията лидерът на БСП-София.

"Разликата в подкрепата в различните райони на София има своето логично обяснение – на втория тур за кмет на София градската десница нямаше свой кандидат. И в районите, в които не бяха на балотаж, е обяснимо защо активността им беше по-ниска", тълкува резултатите в столицата на втория тур лидерът на столичната соцорганизация.

Той подчертава, че "има и райони, в които те подкрепиха нашите кандидати и допринесоха за победата - в Изгрев и в Младост". "Още малко смелост и политическа далновидност не достигнаха, за да постигнем победата на Мая Манолова и промяната да се случи", е оценката на Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови