Калоян Паргов: Киберсигурността е изключително важна в днешния дигитален свят

OFFNews Последна промяна на 25 октомври 2021 в 18:56 626 0

Темата за киберсигурността е изключително важна, особено в днешния динамичен и дигитален свят. Тя касае не само критичната инфраструктура, но и защитата на обикновения гражданин от посегателства върху личните му данни.

Това заяви председателят на БСП - София Калоян Паргов, който се срещна с делегация, водена от регионалния директор за Европа на израелската държавна компания "Rafael Advanced Defense Systems" Изар Сахар. Те са на посещение в страната ни за срещи с различни институции.

"Израелската държавна компания "Rafael" има богат набор от решения в различни аспекти в сферата на сигурността. Опитът им в киберсигурността си струва да бъде проучен и използван за решение на някои от нашите проблеми, а те не са малко. В България има още какво да се желае и да се навакса в тази област", заяви Паргов по време на срещата.

За лидера на столичните социалисти сферата на киберсигурността е важна и не е чужда. Още преди четири години Паргов инициира конференция на тема "Заплахи и рискове за сигурността на Република България в цифровия свят. Киберсигурност и киберустойчивост", която бе в памет на покойния му баща проф. Драгомир Паргов, който е основател на специалността "Информационна сигурност" в УниБИТ.

"Rafael Advanced Defense Systems" е един от водещите производители на отбранителни технологии в глобален мащаб. Компанията е създател на световноизвестната система за ПВО „Железен купол“ (Iron Dome), която пази небето над Израел и на националния Център за компютърна сигурност в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови