Как си тръгнаха последните депутати от парламента (редактирана)

Йорданка Веселинова 17 юни 2022 в 00:48 20877 1

Станислав Анастасов

Снимка OFFNews

Станислав Анастасов и Мустафа Карадайъ напускат НС тичайки. Двамата излязоха от входа на журналистите, където ги чакаше служебна кола

Последните депутати успяха да излязат от НС минути преди полунощ. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и съпартиецът му Станислав Анастасов си тръгнаха тичайки, а Ангел Георгиев от "Възраждане" си викна контрапротестиращи, които да го пазят. 

Първи от депутатите, които бяха останали в сградата на НС, си тръгна депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев, който излезе в 22:54 ч. Той бе привикал привърженици на партията, които се превърнаха в негов "жив щит". Активистите на "Възраждане" го пазеха заедно с няколко полицаи. Стигна се до напрежение с протестиращите.

След него, в 23:07 си тръгна и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той избра входа на журналистите, откъдето избяга тичайки и се качи в служебна кола. С него, отново тичайки, напусна и Станислав Анастасов.

10 минути по-късно си тръгнаха и Байрам Байрам и група депутати от ДПС. Те излязоха през парадния вход на НС и продължиха пеша.

В 23:19 Адлен Шевкед от ДПС си тръгна. Тя избра входа на журналистите, където я чакаше служебна кола.

В 23:36 ч. през същия вход си тръгна и Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. Той също продължи пеша.

Десет минути по-късно излязоха и остриетата на ГЕРБ - Маноил Манев и Тома Биков.

Малко след 00 часа протестът вече беше приключил. Полицейското присъствие също намаля. Пред сградата на НС остана да чака един служебен автомобил на ГЕРБ. 

*Текстът е редактиран в 09:25 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

1

fiki

17.06 2022 в 12:46

малко джогинг е полезно за здравето, а и да се готвят за народната любов, все пак цяла България ги подкрепя според тях и са първа политическа сила