Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кадиев: Правителство ГЕРБ-РБ-ПФ връща Костов на власт

Ивайло Анев 13 октомври 2014 в 16:39 8242 14

Георги Кадиев.

Правителство на ГЕРБ с Реформаторски блок и Патриотичния фронт връща Иван Костов във властта. Това заяви избраният преференциално за депутат в 43-тото Народно събрание Георги Кадиев.

Според социалиста правителство с участието на ББЦ ще отврати мнозина. "Не мисля, че в БСП бихме приели широка коалиция, поне така усещам настроенията в момента. Правителство с участие на ДПС не можеш да "продадеш" на обществото по никакъв начин", допълни още Кадиев.

По думите на Кадиев всички политически сили са изразили съгласие, че нови избори не са решение в тази ситуация.

"Затова изходът е програмно правителство с няколко приоритета и избори 2 в 1 през есента на 2015. Така и така избираме кметове и общински съвети и пак ще има пълна кампания", допълни той.

Настоявайки за промени в ръководството на БСП, които председателят Михаил Миков да направи бързо, Георги Кадиев подчерта, че единствената му амбиция е да бъде силен народен представител, а не търси място в Изпълнителното бюро на партията, нито се бори за лидерския пост.

„Смисълът на преференцията е, че за да гласуваш за някого, ти първо трябва да харесаш неговата партия. И ако нямаше преференция, резултатът на БСП можеше да е още по-лош", коментира той.

Георги Кадиев посочи, че с 15,4% резултат на изборите и 39 мандата в НС, очевидно БСП не може да бъде силна партия. „Затова се дразня, че не правим никакви промени, защото ако тези промени ги бяхме направили през 2009г., когато загубихме много, ако ги бяхме направили дори сега след евроизборите, днес нямаше да сме на това ниво. И ако, не дай Боже, да няма правителство и да има нови избори след два-три месеца, резултатът ни ще бъде още по-лош", заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews