Quantcast

Кадиев: Правителство ГЕРБ-РБ-ПФ връща Костов на власт

Ивайло Анев Последна промяна на 13 октомври 2014 в 16:39 7428 14

Георги Кадиев.

Правителство на ГЕРБ с Реформаторски блок и Патриотичния фронт връща Иван Костов във властта. Това заяви избраният преференциално за депутат в 43-тото Народно събрание Георги Кадиев.

Според социалиста правителство с участието на ББЦ ще отврати мнозина. "Не мисля, че в БСП бихме приели широка коалиция, поне така усещам настроенията в момента. Правителство с участие на ДПС не можеш да "продадеш" на обществото по никакъв начин", допълни още Кадиев.

По думите на Кадиев всички политически сили са изразили съгласие, че нови избори не са решение в тази ситуация.

"Затова изходът е програмно правителство с няколко приоритета и избори 2 в 1 през есента на 2015. Така и така избираме кметове и общински съвети и пак ще има пълна кампания", допълни той.

Настоявайки за промени в ръководството на БСП, които председателят Михаил Миков да направи бързо, Георги Кадиев подчерта, че единствената му амбиция е да бъде силен народен представител, а не търси място в Изпълнителното бюро на партията, нито се бори за лидерския пост.

„Смисълът на преференцията е, че за да гласуваш за някого, ти първо трябва да харесаш неговата партия. И ако нямаше преференция, резултатът на БСП можеше да е още по-лош", коментира той.

Георги Кадиев посочи, че с 15,4% резултат на изборите и 39 мандата в НС, очевидно БСП не може да бъде силна партия. „Затова се дразня, че не правим никакви промени, защото ако тези промени ги бяхме направили през 2009г., когато загубихме много, ако ги бяхме направили дори сега след евроизборите, днес нямаше да сме на това ниво. И ако, не дай Боже, да няма правителство и да има нови избори след два-три месеца, резултатът ни ще бъде още по-лош", заяви той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.10 2014 в 01:05

Някакъв проблем с Костов ли имате!

14.10 2014 в 08:52

еееееееееех, кадийчо колко си прозрачен! довчера искаше оставка на ръководството, след това обясни,как не било толкова лошо да има коалиция с ГЕРБ(нали ББ беше най-черният, кратуна и т.н.)сега започна да завижда пък че костов се връща... де да можеше да се върне костов и да продължим там, откъдето спряхме през 2000 г., но уви, историята се повтаря, само че никога напълно.за съжаление тогава костов беше принуден да дели властта с цоневчета и бисерчета, а сега мутрите около ББ ще диктуват дневния ред. За трети път в историята на Република България ще имаме опит за реформи под диктата на мафията. Нито СДС нито ОДС успяха да спечелят правосъдието и да го отърват от ДС.затова се провалиха. и всъщност, тези два провала на десните крепят държавата вече 25 години.всичко смислено, което се изгради беше тогава. сега съм сигурен, че предстои трети провал.и той пак ще изтегли за косата от блатото страната ни.дано да е последен провал. и начало на чисто. не е много трудно да станем нормална страна, само един мандат на чисто дясно управление.такова не е имало досега, но би било лесно осъществимо при изчистване на съдебната и избирателната система с помощта на ЕС.

14.10 2014 в 01:37

НАЙ-ПОСЛЕ да се сбъдне моето желание - Костов премиер! Дано и Тъпата тиква и оня с цвичките и големите ушати апартаменти ги удари гръм, та да се почне отнякъде начисто........

Щом комунистите плашат с Костов, щом герберастите не се коалират с него, а предпочитат Болния Сидер; Лудата Янка; Разцеплението на десните си "партньори"; ПФ са долни ченгета - сите юнаци от ДС....
Реформатори, бягайте от тях

13.10 2014 в 21:15

Аман с тоя костов, бе, стига сте плашили гаргите.
По добре да получим костов отколкото
да гласуваш за БСП и получиш кyp (пак).

13.10 2014 в 21:11

Ай стига с този Костов! Крадливите ДС-наследници толкова са се уплашили 1997ма-2001ва, че 13 години по-късно още им държи влага.

13.10 2014 в 18:46

Мрете бе, червени тъпунгери!
Не знам дали не е по-добре отново да има избори. Току виж балонът на бесепенцето се спихнал още повече, че реформаторите да ги заместят като втора политическа сила с 15-20 процента. Струва ми се, че натам вървят нещата.

13.10 2014 в 18:22

Те да беше така. Човекът е визионер и готов да поеме риск с жизненоважни реформи, а не като останалите мижитурки и слугини.

13.10 2014 в 18:08

Не спряха да му жвакат оная работа на Костов, дето нито е депутат, нито е шеф на ДСБ, нито е в политиката в момента! Радан Кънев е напълно автономен, способен и изключително издръжлив млад лидер на ДСБ, с много големи шансове за бъдещо блестящо политическо развитие и не му трябва никакъв Костов, но все пак някои хора се чувстват длъжни да бъдат пионери в осигуряването на опорните точки срещу РБ! Пожелавам успех при преговорите на РБ с ГЕРБ в сряда и стигането до някакъв консенсус, заедно с ПФ, защото обратното автоматически означава нови избори, при това не догодина, както му се иска на Кадиев, а още веднага след Нова Година!

13.10 2014 в 17:33

И Кадиев започва да изпростява,този филм сме го гледали вече,спомнете си "гласуваш за ГЕРБ,получаваш Костов".

13.10 2014 в 17:27

Ха, дано!