Кадиев: Унижение е да усещаме дъха на ДПС във врата си

OFFNews 08 октомври 2014 в 19:20 4929 7

Георги Кадиев

Хората няма да издържат още веднъж такъв изборен провал, унижението да усещаме дъха на ДПС във врата си. Това заяви кандидатът за депутат от БСП Георги Кадиев пред bTV.

Сега не е моментът за смяна на лидер на БСП, но партията трябваше да направи някои неща още след смяната на председателя, като някои от тях все още могат да се направят, посочи Кадиев.

Според него обаче трябва да има промяна на Изпълнителното бюро на партията, тъй като сегашното Бюро е наследство от предишното ръководтсво.

Преференциалните гласове за мен от изборите не са наказание за някого от БСП и за ръководството на БСП. 
Кадиев успя да измести втория в листата на БСП в 23 МИР-София с 5800 преференциални гласа.

По думите му трябва да се направи вътрешнопартиен референдум за това дали да се даде мандат на група от партията да води преговори с ГЕРБ за бъдещото правителство. По този начин и самата група ще има по-голяма легитимност, а е много лесно да се направи такъв референдум, смята той.

Аз съм против коалиция на БСП с ГЕРБ, защото всички по-малки партии ще страдат в тази коалиция.

Важно е да се види какво е мнението на членовете на партията, но е важно и как ще бъде представена една такава коалиция. Ако членовете на БСП бъдат попитани дали искат коалиция с ГЕРБ, те ще кажат, че не искат. Ако им се каже обаче, че другият вариант е ГЕРБ да се коалира с ДПС, отговорът може да е друг, коментира Кадиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!