Кадиев: Ако трябва, ще работим с ГЕРБ

Мая Младенова 09 януари 2014 в 13:19 6279 14

Георги Кадиев, депутат от БСП.
Георги Кадиев, депутат от БСП.

Ако превръщането на България в по-добро място живеене минава през гласовете на ГЕРБ, аз нямам нищо против и го доказах при гласуването на Закона за хазарта.

Това обяви депутатът от БСП Георги Кадиев в интервю за БНР.

Преди месец Кадиев и негови колеги от БСП внесоха промени в подготвените от Йордан Цонев изменения в Закона за хазарта и успяха да ги прокарат благодарение на подкрепата на ГЕРБ.

С тях се облекчи регистрацията на сайтове за залагания, но благодарение на Кадиев не бяха намалени таксите за наземния хазарт, за което настоявше Цонев.

По този начин спасихме 22 млн. лв. за бюджета, уточни депутатът от БСП.

Негов колега - Страхил Ангелов от БСП, също се изказа днес в подкрепа на сътрудничество между БСП и ГЕРБ в парламента.

На мястото на нашите ръководители по-скоро бих разговарял с ГЕРБ, отколкото с Волен Сидеров, обяви Ангелов пред "Фокус".

Георги Кадиев определи като голяма грешка липсата на позиция от страна на левицата, която остро да осъжда поведението на лидера на "Атака" и то при наличието на доклад от прокуратурата.

По думите му депутатите трябва да са на ниво и когато си политик, трябва да си за пример, а не си просто един човек на улицата.

Според него случаят със Сидеров е особено скандален заради факта, че е напднал жена и е вдигнал скандала в самолет.

На въпрос дали няма опасност да се стигне до пазарлък с "Атака" при гласуването на имунитета на Сидеров заради кворума и отново до условия "или подкрепяте, или пада правителството" като при назначаването на Делян Пеевски в ДАНС, Кадиев обясни, че левицата си е взела поука от случая "Пеевски".

"Ако това ще е цената да остане правителството, по-добре да отиваме на избори. Както съм казвал вече, БСП е в добра кондиция и може да спечели по-добри резултати от предсрочните парламентарни избори", коментира Кадиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!