Кабинетът раздаде предколедно 23.2 млн. лева

OFFNews 18 декември 2013 в 10:13 3374 2

Министерски съвет

Снимка Сергей Антонов

Министерски съвет

 

Кабинетът раздаде 23.2 милиона лева предколедно. Парите са допълнителни субсидии за сметка на реализирани икономии по бюджета. Решението е взето вчера на подпис от министрите.

12 млн. лв. отиват за социалното министерство за разплащане на дължими по закон помощи и обезщетения. Недостигът за социални плащания в бюджета на МТСП не е новина и бе една от причините за актуализацията на бюджет 2013 през лятото.

9.1 млн. лв. допълнително за нормалното приключване на годината ще получат и администрацията на МС и областните управи. Според пресслужбата на правителството с парите ще бъдат покрити основно разходи по европейски проекти.

Допълнителни средства от бюджета ще получат и "Български пощи", както и община Варна. На пощите се превежда близо 1 млн. лв. допълнително за компенсиране на универсалната пощенска услуга за 2011 г. По утвърдена от ЕК методика пощите трябва да получат за 2011 г. 12.5 млн. лв., а до момента са изплатени само 8.5 млн. лв. от тях. Община Варна взема 500 000 лв. извънредна субсидия за ремонт на Двореца на културата и спорта. Ремонтът се налага заради непокриване на изискванията за провеждане на големи състезания по волейбол и хандбал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews