Йотова: Позицията на Радев за войната в Украйна е разумна и отговорна към гражданите

OFFNews 29 май 2024 в 14:45 2262 4

Илияна Йотова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Илияна Йотова

От позицията на президента Румен Радев за войната в Украйна говори гласът на разума и отговорността на държавния глава към българските граждани и Българската армия, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. 

Тя откри научната конференция „Културно наследство – изкуство – музеи“ в София, организирана в чест на чл.-кор. проф. д. изк. Мила Сантова. Йотова посочи, че се чуват много европейски гласове на несъгласие с приетата в София декларация на Парламентарната асамблея на НАТО.

Вицепрезидентът коментира последното изказване на президента, който на 27 май по време на посещението си в Швейцария заяви, че истеричните реакции на наши политици и институции, че България няма да изпраща войски в Украйна, няма да значат абсолютно нищо, ако някоя друга държава член на НАТО провокира пряк сблъсък с Русия. Освен това той каза, че решенията за войната в Украйна се взимат от "хора, държали само детско пистолетче".

Днес Илияна Йотова коментира, че това са думи на генерал, който е и професионално подготвен за разлика от тези, които политиканстват по тази тревожна тема.

"За мен по-важен е въпросът какво ще е развитието на тази декларация на предстоящата Среща на върха във Вашингтон. Чуват се много европейски гласове, които не са съгласни с нея", каза Йотова.

Помолена за коментар относно отправените критики към президента Радев във връзка с позицията му за мирното решаване на военния конфликт в Украйна Йотова каза: "За българска употреба е ясно защо се говори в предизборна кампания по този начин."

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1000

    5

    ИАД

    29.05 2024 в 18:29

    Когато в средата на миналия век света помогна на Сталин и Хитлер да разпалят най големия кървав пожар, който още дими и трови майката Земя. Време е да се изправим и не допуснем повторение на същия сценарий, в името на нашите деца.

    Догде е мъничка змията,
    елате да се съберем!
    С крака да й строшим главата,
    свободни да се назовем!

    2104

    4

    Mateevk

    29.05 2024 в 15:38

    Как не я е срам тази! "Позицията" на Радев е безумна! Това не е позиция, а откровено национално предателство!

    145

    3

    Джендо Джедев

    29.05 2024 в 15:24

    И в Президентството има Шиши. Ама от женски пол.

    -1845

    2

    ob1

    29.05 2024 в 15:14

    А тая къносана мисирка е носител на нобелова награда по физика...
    Точно толкова абсурдно твърдение

     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх