Йончева договорила с Пеевски сигурно място в ЕП. Двама кандидати на ДПС ще се откажат

Това са председателят на партията Джевдет Чакъров и Искра Михайлова

Ружа Райчева 12 юни 2024 в 18:15 6287 8

Евродепутатът Елена Йончева

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Елена Йончева

Елена Йончева се е договорила с ръководството на ДПС да стане евродепутат. Двама кандидат-евродепутати на ДПС ще се откажат от местата си - това са председателят на партията Джевдет Чакъров и Искра Михайлова, научи OFFNews.

Водач на листата на ДПС за европарламента беше Джевдет Чакъров. Кандидатурата му бе чисто символична, като се очаква той да остане депутат в Народното събрание. Вторият в списъка е Илхан Кючюк, който със сигурност ще продължи работата си в ЕП.

Тъй като ДПС получава три мандата в ЕП би трябвало заедно с Кючюк да влязат третият и четвъртият в списъка - Искра Михайлова и Танер Кабилов.

OFFNews обаче научи от източници в ДПС, че уговорката на Елена Йончева, която досега беше в партията на социалистите и демократите в ЕП, с ръководството на ДПС е била да получи сигурно място в ЕП, ако приеме номинацията от страна на Делян Пеевски.

Междувременно на сайта на либералната партия в ЕП Renew Europe потвърдиха, че Кючюк, Кабилов и Йончева ще станат евродепутати.

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. с отличие. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    9342

    8

    Анализи

    13.06 2024 в 14:18

    Така се управлява в и с ДПС. Тия са бетер БКП. Каквото каже вождът. Какво значи тук някакви си личности. И електоратът им такъв. Срамно е.

    2104

    7

    Mateevk

    13.06 2024 в 14:08

    Не мога да разбера какво й е толкова ценното на Йончева - че е убедена евроатлантичка с пропутински уклон ли? Същият въпрос и към Доган по повод на Пеевски - какво му е толкава ценното, че санкциониран за корупция стана лидер на ДПС? Но тези въпроси никой няма да посмее да ги зададе на съответните хора. Защото това са много лични неща вероятно.

    1000

    6

    Voland21

    13.06 2024 в 09:47

    Че е сделка- сделка е.
    Ще сме свидетели на плодовете й скоро.

    628

    5

    user4eto

    13.06 2024 в 09:02

    О не е старата професията.
    Тука играят рубли.
    Устата на йончето все още лъха на капутлерски гз.
    Сега това зловоние, трябва да бъде изпуснато в ЕС.
    Това е задачата на кака йонка.

    -885

    4

    nms

    12.06 2024 в 21:42

    Нагледно какво може да се постигни с най-старата професия на света.

    1730

    3

    Ivan

    12.06 2024 в 20:41

    Явно няко следи коментара във времето-щом не им харесва-блокираме писането на това, което мислим. Но никога групата на психарите , припознали др. подполковник Полковник Паламарков за вожд на квинтесенцията на чистите българи. Другарят подполковник е на ниво на историческа образованост някъде от 681, бегом през Второ БЦ, 23-ти септември, 9-ти септември 1944-та, социализъм у нас за 45 години и по света. Ама това историческа реалност, факти, документи историографски....За него са бош-лаф и заговор на световния империализъм срещу "превеликото минало и историческа предопределеност" на популацията, населяваща територията на днешен Булгаристан- от 5 млн.популация-2 млн.циганьор и 1 млн. турчеещи се,.полуграмотни и откровено неграмотни. Сганта Величие следва модела Ценко Чоков, дивото куче Динко от Ямбол и подобни олигофрени. Получи им се, за съжаление!

    1730

    2

    Ivan

    12.06 2024 в 20:26

    Еввала на другарката Йончева! Пешкин мома излезе, всинца ни преметна. Ашколсун! Та да видите вие, другари, па и вие-господа, па и раята на ДПС-що го може член на партията, която е...а мамата на етноса турски у Булгаристан, партията велика БКП! Акъл да бе и да ви го набиваха в режим 7/24 за 35 години, би трябвало да ви влезне! Ама той влиза не откъде задното отвърстие, къде пипате с "мръсната" ръка, а откъде у главЪта! А там-пустош. Нещо като всемирен Космос, вечни мраз и вакуум....Там чакате сътворението....Ама времето ви е ограничено в порядъка на 60-70- гОдин. Просто прочетете "Майсторът и Маргарита". Авторът е руснак, роден в Одеса и живее по времето на социализЪма. Просто нещо прочетете, дори и стар брой на вестник Разбойническо дело от 90-те на миналия век. Та и поради това подполковник Полковник Паламарков се озова у Парламенто! Да ни е честит! Чучелото се опитва да го играе прокси но пРеидента, което пък сътворче бие мазни метани пред Генерал-губернаторшата на Болхария, мадам М

    1010

    1

    ПР

    12.06 2024 в 18:56

    Цената на достойнството,Ленче!Ама явно,еврозаплатата,не мирише...Резил.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх